Stavanger Aftenblad

Kapteinen: – Det er trist, det har nesten blitt en vane

-

FOTBALL: Kaptein André Danielsen har vaert sentral spiller for samtlige fem trenere som er sparket i Viking de siste ti årene. – Trist, sier han.

Danielsen rundet nylig 500 A-kamper for klubben sin, han hadde aldri trodd jubileumss­esongen skulle ende med nedrykk og trenerspar­king.

– Det er faelt å si det, men det har nesten blitt en vane. Vi visste at det var en evaluering på gang, men spillerne har ikke hatt noe med avgjørelse­n om å sparke Ian, sier Danielsen, han er både kaptein og leder for spillerutv­alget i Viking.

–Ian er en god mann, så dette er vanskelig for hele gjengen.

–Samtidig kom ikke oppsigelse­n uventet. Det er slik, vi spillere får 1-er på børsen, men det er én mann som har ansvar.

– Selv om spillerne har underprest­ert, er det treneren som må gå.

–Hvordan påvirker dette resten av sesongen, de to kampene som er igjen?

– Vi er proffe, trener naturligvi­s for fullt og gjør det beste vi kan. Vi er en gjeng som har det fint sammen, sier André Danielsen.

Kristoffer Haugen er Vikings unge veteran, 24 år gammel har han opplevd tre treneravsk­jeder, Åge Hareide, Kjell Jonevret og Ian Burchnall.

– Vi kjenner på ansvaret vi spillere, skulle bare mangle, og det er trist at folk mister jobben, men det er sånn fotball er, én mann, treneren, blir stående med ansvaret, konstatere­r Haugen.

–Hva tenker du som har opplevd tre trenerspar­kinger allerede?

– At Viking er en klubb uten resultater, så er det, sier venstrebac­ken som understrek­er at han hadde et veldig godt forhold til Ian Burchnall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway