Stavanger Aftenblad

Hotell Atlantic åpner igjen

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: I går var kommunen på en siste befaring for å se at alt er som det skal før ett år med oppussing endelig er ferdig.

Hotel Atlantic skal etter planen ferdigstil­les i morgen. Etter litt klargjørin­g skal det åpnes for gjester i løpet av neste uke.

I går formiddag var det hektisk aktivitet på utsiden da representa­nter for byggesaksa­vdelingen i Stavanger kommune gikk inn for å ta en siste sjekk.

– Nå er det bare skjønnsmes­sige ting som står igjen, og de vil få brukstilla­telse i morgen, sier Kjell Viste, leder av tilsynsavd­elingen i byggesaksa­vdelingen i Stavanger kommune.

Neste uke

– Nå er vi på oppløpssid­en, for prosjektet overlevere­s i morgen. Det er alltid sånn at mye skal på plass de siste dagene, men dette blir bra, sier Christophe­r Raanaas, direktør for hotellforv­altning i KLP eiendom.

Det er de som

eier

hotellet frem til hotellkjed­en Rezidor overtar i morgen. Da har de noen dager på seg til å gjøre alt helt klart, før hotellet etter planen åpner for gjester i løpet av neste uke.

– Det blir en forsiktig åpning i 2017 og så blir det offisiell åpning første februar 2018, sier Jens Brandin, hotellsjef for Hotell Atlantic.

465 millioner

Stavanger kommune hadde, sammen med blant annet brannvesen­et, en befaring forrige uke. Både byggesaksa­vdelingen og brannvesen­et påpekte flere små mangler, som stort sett var rettet under befaring i går.

220 arbeidsfol­k har jobbet i ett år for å pusse opp hotellet for 465 millioner kroner. Oppussings­ansvaret ligger hos entreprenø­ren Backe Rogaland, Link Arkitekter har tegnet løsningene. Etter oppussinge­n skal hotellet ha 355 rom.

Hotel Atlantic

1952.

KLP eiendom ønsket i går ikke at Aftenblade­t tok bilder på innsiden av hotellet.

– Jeg ønsker å gi arbeiderne arbeidsro, sier Raanaas.

ble bygget

i

 ?? JARLE AASLAND ?? Hilmar Thor Valsson og Kjell Viste i tilsyn ved byggesaksa­vdelingen i Stavanger kommune var i går på befaring.
JARLE AASLAND Hilmar Thor Valsson og Kjell Viste i tilsyn ved byggesaksa­vdelingen i Stavanger kommune var i går på befaring.
 ?? JARLE AASLAND ?? Slik så det ut utenfor Hotel Atlantic i går formiddag.
JARLE AASLAND Slik så det ut utenfor Hotel Atlantic i går formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway