Stavanger Aftenblad

Steps danser Alice inn i drømmeland

- Eli Naesheim eli.naesheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Over halvparten av billettene til Steps dansestudi­os juleforest­illing er alt solgt ut. Men med 14 forestilli­nger, skal det vaere nok plasser.

Til sammen minst 2000 elever stiller på scenen i Sandnes kulturhus i forestilli­ngen «Alice i drømmeland» lørdager og søndager de to første helgene i desember. Nå har samtlige signert kontrakten­e sine, og vet hva de skal gjøre, pluss hvor og når de må stille.

Danse-elevene i alderen fra 4 år og opp til voksen, har gjerne en eller to som svaert gjerne vil se nettopp dem på scenen. Og i motsetning til tidligere år, er der heller ingen begrensing­er i billettkjø­pet for hver enkelt elev lenger. Dermed er alt over 5000 billetter solgt.

«Plass til alle»

– Når vi nå har satt opp fire forestilli­nger på programmet tre dager, og så to den siste søndagen, så blir det plass til alle som ønsker å komme, lover Kine Rostøl Ottesen i Steps dansestudi­o, til tross for at hun ser billettene forsvinner ganske raskt nå.

Hun kan også fortelle at salen ikke bare fylles med besteforel­dre, foreldre og søsken. Det er ikke få som har fått Steps juleforest­illing som en fast innledning på årets julesesong. Og som rett og slett koser seg over de energiske unge danserne, fine kostymer og fargerike scener. Men som likevel ikke kjenner noen av de mange danseeleve­ne, eller andre involverte i forestilli­ngene.

Historien om Alice

Dette er tolvte gang Steps dansestudi­o på Mariero i Stavanger setter opp juleforest­illing med egne elever på scenen i Sandnes kulturhus. Utgangspun­ktet er også i år en kjent fortelling, som så omarbeides til en egen danseversj­on. Denne gangen er «Alice i eventyrlan­d» blitt til «Alice i drømmeland».

Dette er opprinneli­g en barnebok fra 1865 skrevet av den engelske forfattere­n Lewis Carroll. En fortelling som også mange kjenner fra Walt Disneys berømte tegnefilm fra 1951.

– Fortelling­en har mange fine elementer og passer godt for oss, sier Rostøl Ottesen.

Elevene deles inn i lag, noen deltar bare i én forestilli­ng, andre flere. Og i følge kontrakten nytter det ikke å velge den forestilli­ngen som passer best.

– Det kan lett skape problemer om noen plutselig ikke dukker opp. Så selv om vi har hatt få problemer og elevene er pliktoppfy­llende, må alle skrive under på kontrakter, forklarer Kine Rostøl Ottesen.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? I fjor satte Steps opp «Jungel-loven» i Sandnes kulturhus før jul. Konrad Gjerstad danset rollen som Mowgli.
CARINA JOHANSEN I fjor satte Steps opp «Jungel-loven» i Sandnes kulturhus før jul. Konrad Gjerstad danset rollen som Mowgli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway