Stavanger Aftenblad

En tung maskin

- Sigve Ims

Til og med plenklippe­ren min har strevd i sommer og høst. Eller rettere sagt, jeg har strevd med å få slått plenen min. Det har vaert så vått på deler av plenen at det har vaert vanskelig å finne dager der det var mulig å få klippet graset.

Dette er bare bagateller i forhold til bønder med store jorder som har ventet på andreslått­en av gras, eller poteter og gulrøtter som skal tas opp. Solide mengder er faktisk ikke blitt høstet, for det har vaert for vått til å komme utpå med tunge maskiner. Grøfter og gras ville blitt fullstendi­g ødelagt om noen hadde prøvd seg med store maskiner.

Dette ligner litt på måten vi ofte tenker om syndsbekje­nnelsen vår. Vi tenker at det er ødeleggend­e å erkjenne synder og nederlag. Det blir som å kjøre med en stor maskin der en nensom hånd trenges. Gud eller vår egen fordømmels­e blir da som en stor traktor som valser flatt og knuser oss med harde ord og fordømmels­e.

Min erfaring og Bibelen forteller det samme. Det er motsatt. Gud lengter ikke etter å ta oss. Gud er ikke lykkelig og fornøyd over endelig å få en synder i garnet.

Tvertom lengter Gud etter å omfavne oss med sin nåde og tilgivelse. Les bare hva profeten Jesaja skriver om Gud:

«Og derfor lengter Herren etter å vise dere nåde, derfor reiser han seg for å vise barmhjerti­ghet. For Herren er rettens Gud. Salige er alle som venter på ham!» (Jes.30.18)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway