Stavanger Aftenblad

– Jeg vet at jeg må stå til rette nå, og jeg skal stå rakrygget

- Egil Ø. Naerland egil.naerland @aftenblade­t.no

FOTBALL: Bengt Saeternes viker ikke unna kritiske spørsmål, ei heller etter at Sandnes Ulf misset målet om elite for andre år på rad. Han er trygg i troen på at han kan føre klubben opp, men etterlyser mer selvjustis i spillergru­ppen.

– Jeg vet at jeg må stå til rette for resultaten­e, og jeg skal stå rakrygget, vaere aerlig slik hele klubben og spillerne må vaere.

Saeternes har en busstur skuffelse fra Ranheim til Vaernes under issen når han tar den første, korte analysen av sesongen overfor Aftenblade­t.

Feiler for ofte

– Vi har prestert godt mot de to som rykket opp (Bodø/Glimt og Start), vi har vaert bedre som lag denne sesongen sammenlign­et med den forrige, men vi har feilet for mange ganger. y – Vi har tapt kamper, det er

greit, det kan skje. y – Vi har tapt for mange kamper mot mindre gode lag, det er ikke greit, det skal ikke skje. y – Det verste er måten det har

skjedd på.

– Jeg tenker på typen 0–3 hjemme mot Kongsvinge­r og 0–3 mot Fredriksta­d.

– Vi hadde sjanser, flere til og med, men vi ga oss da KIL og FFK scoret. Det sier noe om en type mental styrke og vinnerinns­tilling som vi åpenbart ikke har.

42–åringen fra Egersund er kjent for vinnerskal­len under sin lange karriere på banen. Han startet trenerture­n med suksess i EIK, han fortsetter i Sandnes Ulf – og han er fryktelig lite fornøyd med sluttresul­tatet 2017.

– Opplevelse­n av ikke å lykkes, er jeg veldig utilfreds med, understrek­er han.

Saeternes har virket tre år i Sandnes Ulf, og han har kontrakt ut 2019.

– Hvordan er du forberedt på spørsmålet om din egen stilling?

– Treneren er alltid i søkelyset. Det er naturlig, det håndterer jeg.

– Jeg har støtte fra de viktigste personene. Det gjør meg trygg, sier Saeternes som er ambisiøs og må føle at klubben også vil det lille ekstra.

Handler om å vaere aerlig

– Vi skal vaere aerlige med hverandre, klubben prøver og vil prøve igjen. Samtidig er denne sesongen et nytt bevis på at veien opp er lang, at det ikke finnes noen snarvei. Viktig at hele klubben ser det, understrek­er Bengt Saeternes.

– Hva tenker du om spillergru­ppen, er du tilfreds?

– Vi fikk inn noen vinnere, et par har levert.

– Samtidig er det enkelte, nykommere og de som har vaert med en stund, som må spørre seg om de har vilje nok. Om Sandnes Ulf og opprykk betyr nok,.

– Sprer de positiv energi i gruppa, eller tapper de? Alle må seg selv i speilet, jeg, spillerne og apparatet rundt.

– Hva vil du se etter når du skal hente nye spillere?

– Gutter med sult, gutter med vilje og tro på det umulige, typer som drømmer om og tror på topp tre elite og cupfinale.

–Påstand: Gruppen trenger flere som tar tak når det går dårlig. Hva er din mening?

–Det blir for snilt, trygt og godt. Du merker ikke alltid den rette driven, at det smeller litt, at det er en indre selvjustis.

–Når vi henter nye, skal vi vaere enda mer bevisste på at det er personer som sprer positiv energi i gruppa, om de er på laget eller ikke, det er noe vi vil ta tak, lover Bengt Saeternes overfor Aftenblade­t.

 ?? NED ALLEY/SCANPIX ?? Bengt Saeternes: – Opplevelse­n av ikke å lykkes, er jeg veldig utilfreds med.
NED ALLEY/SCANPIX Bengt Saeternes: – Opplevelse­n av ikke å lykkes, er jeg veldig utilfreds med.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway