Stavanger Aftenblad

– Vi ønsket å komme i gang med neste sesong

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking sier timingen bak oppsigelse­n av Ian Burchnall handlet om å komme fortest mulig i gang med planleggin­gen av neste sesong.

–Tidspunkte­t for oppsigelse­n hadde ingenting med helgens sponsortur å gjøre. Evaluering­en rundt Burchnall hadde pågått i noen dager. Da konklusjon­en forelå, ville vi formidle den. Treneren ønsket også et kjapt svar. Det ville vaert vanskelig å ha treneren vaerende så lenge beslutning­en var tatt, forklarer Vikingsjef Eirik W. Henningsen.

Blir enklere

– Hvorfor var det så viktig for dere å gjøre unna evaluering­en når det gjensto to serierunde­r og nedrykket var et faktum?

– Vi ønsket å komme tidligst mulig i gang med planleggin­gen av den krevende 2018-sesongen. Det gjelder blant annet hvilke nye spillere vi skal hente og hvilke som skal vaere med videre. I sommer ble vi utfordret på at vi ikke var godt nok forberedt i forhold til spillerkjø­pene. Vi skal ikke gå i den samme fellen igjen, men jobbe grundig med dette framover, svarer Henningsen overfor Aftenblade­t.

–Kan dere planlegge saerlig mye de neste ukene når stadionsak­en fortsatt er uavklart, dere ikke vet hvilket budsjett neste år gir eller hvem som skal trene laget?

– Ja, vi må planlegge, kartlegge og ha liste klar over nye spillere og kandidater. Vi tror det blir enklere når forholdet til Burchnall ble avsluttet nå, sier Henningsen.

Utfordring

Sportssjef Bård Wiggen sier Viking ikke står på bar bakke i treneranse­ttelsen. De har fått både innspill og noen henvendels­er, men er ikke i dialog med noen foreløpig. Wiggen peker på en utfordring klubben står overfor rundt ansettelse­n.

– En ny trener vil utfordre oss på hvilken plan vi har for framtiden. Som klubb må vi presentere det, men den uavklarte situasjone­n rundt vår økonomi gir føringer for hvilken plan vi kan legge fram. Vi sonderer terrenget nå, så må styret etter hvert kobles på, forklarer Wiggen.

Etter det Aftenblade­t kjenner til, er verken Kjetil Rekdal eller Henning Berg blant de mest aktuelle kandidaten­e til trenerjobb­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway