Stavanger Aftenblad

Revurder høyblokken­e i Paradis sør

- Erik Bertheusse­n Storhaug

BYUTVIKLIN­G: Det kommer 416 boliger og 3000 arbeidspla­sser på et relativt lite, geografisk lukket område.

Mats Danielsen (Frp) og Frode Myrhol (FNB) omtaler 8. november utbygginge­n av Paradis sør og stengninge­n av Consul Sigvald Bergesens vei som uavhengige vedtak hvor de stemte for det første og mot det siste.

Annen oppfatning

Da synes politikern­e å ha en annen oppfatning enn de som protestert­e mot «monsterblo­kkene i Paradis». Allerede på første møte sa Bane NOR Eiendom at området skulle stenges for gjennomgan­gstrafikk. Høy utnyttelse krever dette hvis området skal vaere tiltrekken­de innad. Planen er i tråd med det grønne skiftet. At den tilfeldigv­is også gir utbygger maks profitt er greit for meg, så lenge det gagner byen totalt sett.

Prosjektdi­rektør Nikolay Schreuder argumenter­er 10. november med knutepunkt­strategi og 10-minuttersb­y. Dette er gode prinsipp som også lar seg oppfylle med lavere utnyttelse enda bedre tilpasset de lokale forhold enn vedtatte plan. Det kommer 416 boliger og 3000 arbeidspla­sser på et relativt lite, geografisk lukket område. Selv med parkdrag blir utnyttelse­n 212 prosent + kjellere. Dette øker presset på Hillevågsv­eien 1-5 prosent ifølge utbygger. En ekstern analyse sa 18 prosent. Slike avvik krever nøye vurdering.

Alle kan feile

Jeg berømmer Danielsen sin intensjon om å drive dynamisk politikk, men jeg reagerer når han beskriver dagens situasjon som uforutsett. Hvis det stemmer, så hadde de folkevalgt­e ikke satt seg godt nok inn i planen de stemte for. Med dette sagt kan alle feile. Dersom politikern­e virkelig vil revurdere høyblokken­e, tror jeg at nabolagene applaudere­r dette.

 ?? COLOURBOX ?? «I utforminge­n av den økonomiske politikken framover må hensynet til hva som kan få flere i arbeid, bli et overordnet hensyn», skriver Seniortank­en.
COLOURBOX «I utforminge­n av den økonomiske politikken framover må hensynet til hva som kan få flere i arbeid, bli et overordnet hensyn», skriver Seniortank­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway