Stavanger Aftenblad

Visefestiv­al med publikumsm­agneter og x-faktorer

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

FESTIVAL: De to første årene gikk så det suste. Nå kommer blant andre Trygve Skaug, Janove Ottesen, Vidar Johnsen og noen x-faktorer til Stavanger Vise- og Poesifesti­val.

Stavanger Vise- og Poesifesti­val bel arrangert første gang høsten 2015. Debutåret gikk aldeles fintfint, så de gjentok bedriften året etter.

– Vi gikk i overskudd første året. Det samme skjedde året etter. Vi har vaert nøye med å ha økonomien i orden. Det er eneste farbare vei hvis du vil holde på lenge, sier styremedle­m Kjell Reianes.

Orden i sysakene og godt besøk betyr ny festival i år. I 2017 blir festivalen over tre kvelder på Sting Nere. Torsdag 16. november, fredag 17. november og lørdag 18. november. Også i år byr festivalen på et knippe veldig god kjente navn som Janove Ottesen, Vidar Johnsen, Trygve Skaug og Peter Nordberg.

– Noen kjente navn er med, men ikke fordi de er kjente. Vi vil ha gode folk, både dem publikum kjenner og dem de bør bli kjent med. I tillegg skal vi vise et stort spekter av musikk og poesi, langt mer enn den typiske visesanger­en, sier Reianes.

Joik, tuba og dikt

Et eksempel er Marja Helena Fjellheim Mortensson, en av de aller viktigste tradisjons­baererne og formidlern­e av sør- og umesamisk joiketradi­sjon. Hun kommer sammen med komponist og tubaist Daniel Herskedal.

17 år gamle Linn Isabel Eielsen er en annen. Hun driver med en kombinasjo­n av visesang, pop og spoken word.

Til festivalen kommer også Tom Roger Aadland som er bejublet for sine oversettel­ser og nyinnspill­inger av klassiske Dylan-album. Et par lyrikere kommer for å lese poesi. Festivalen har også flere slam-poeter på programmet. En annen som passer vise- og poesiforma­tet godt er Trygve Skaug. Han er aktuell med albumet «Sanger du skal få når jeg dør» og med sin fjerde diktsamlin­g, «Den siste».

Hanne Vasshus har stort sett holdt seg til engelsk, men hennes siste singel var på norsk. Under festivalen kommer det mer norsk fra Vasshus. Sistemann ut på første dag er ikke totalt ukjente Janove Ottesen. Han har blant annet med seg pumpeorgel og skal spille flere sanger fra sitt kommende album.

Her er programmet Torsdag 16. november Songs from the sea

Pål Are Bakksjø

Poet Svein Erik Reienes Sigrun Loe Sparboe Poet Torgeir Molaug Camilla Myrås

Janove Ottesen

Fredag 17. november: Tom Roger Aadland Trond Ole Paulsen

Linn Isabel Eielsen Poet Torgeir Molaug Hanne Vasshus Slam-poet Atlars

Maria Toresen

Trygve Skaug

Lørdag 18. november Tullus

Myrull

Kjell Reianes

Slam-poet Atlars

Peter Nordberg

Poet Torgeir Molaug Linn Isabel Eielsen Marja Mortensen

Vidar Johnsen

 ??  ?? Janove Ottesen er blant artistene som spiller på Stavanger vise- og poesifesti­val i helgen.
Janove Ottesen er blant artistene som spiller på Stavanger vise- og poesifesti­val i helgen.
 ??  ?? Trygve Skaug er veldig populaer om dagen. Han er blant artistene som kommer til Stavanger Vise- og Poesifesti­val i helgen.
Trygve Skaug er veldig populaer om dagen. Han er blant artistene som kommer til Stavanger Vise- og Poesifesti­val i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway