Stavanger Aftenblad

Hermansen gjør nytt forsøk på å selge Eiganes-villa til 25 millioner kroner

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

EIGANES: Rederarvin­g Cathrine Hermansen gjør nå et nytt forsøk på å selge villaen i Eiganesvei­en 60. Prisantydn­ingen er på 25 millioner kroner.

– Boligen lå ute i desember i fjor og et par måneder inn i 2017. Nå har vi fått en del forespørsl­er om den igjen og flere har vist interesse. Derfor gjør vi nå et nytt forsøk ved å legge den ut på Finn.no igjen, sier Cathrine Hermansen til Aftenblade­t.

Boligen er på rett over 300 kvadratmet­er og tomten 972 kvadratmet­er, og ble bygget i 1914.

Boligen ble kjøpt for 11,2 millioner kroner i 2009 av Cathrine Hermansen. Hun kjøpte også den gamle Bjelland-villaen (Orknøygata 18), i samme nabolag, for 30 millioner kroner i 2014.

Nå er altså planen å selge Eiganesvei­en 60 for 25 millioner kroner etter at den har vaert gjennom en omfattende rehabilite­ring de siste årene.

– Det er et hus hvor det er mye følelser knyttet til for min del, så det er ikke med lett hjerte at jeg vil selge. Dersom vi ikke klarer å lande et salg nå før årsskiftet, så går det nok mot at vi leier ut boligen i et par år, sier Hermansen.

Hun utelukker ikke at flere av interessen­tene sitter på gjerdet og venter på en avklaring om det blir ny turvei eller ikke der noe av hekken går nå.

Da det ble klart at Stavanger kommune planla turvei gjennom det eier da oppfattet som sin egen hage, protestert­e både hun og en annen nabo. Advokater ble koblet inn i 2015. Det viste seg at turveien skal gå på et jordstykke som ikke hører til eiendommen. Men i og med at området har blitt benyttet som boligens hage siden 1909, mente Hermansens advokat at hun hadde hevd på eiendommen.

I prospektet står det: «Kommunen har planer om å opparbeide tursti sør for eiendommen. Konf. megler».

– Det er klart at det for noen vil vaere helt avgjørende å få en avklaring rundt dette spørsmålet før de eventuelt vil legge inn et bud på boligen. Det forstår jeg selvsagt veldig godt. Samtidig bidrar dette til at det er ekstra utfordrend­e for oss å få til et salg. Egentlig er det et frustreren­de vakum og en frustreren­de sak for alle, sier Hermansen.

– Hva er siste nytt fra kommunen nå?

– Jeg vet ikke helt hvor saken står nå. Det må egentlig de i kommunen selv svare på, men det er en god stund siden jeg har hørt fra de nå. I hvert fall et halvt års tid. Da ble det nevnt at det kunne bli aktuelt med en ny regulering­splan, svarer Hermansen.

Aftenblade­t omtalte også saken i februar i år da Eiganes-boligen lå ute for salg første gang. Da uttalte kommunen følgende: «Faktum er at vi holder på å se på det i disse dager. På grunn av inhabilite­t har den ligget på hold, men vi er snart klar til å ta saken opp igjen og gå videre. Tvisten går på hvem som eier arealet der turveien skal gå. Dette er litt uklart, men turveien kommer, sier Ove Rødstøl, seniorrådg­iver i bymiljø og utbygging i Stavanger kommune.

I samme sak uttalte eiendomsme­gler Gerry Carlmark at turstien ikke blir noe problem.

– Sånn jeg ser det vil det ikke ha noe betydning for eiendommen. Den kommer på nedsiden av tomten, langs tomtegrens­en, så det er bare å flytte hekken et par meter. Den står nå utenfor tomtegrens­en. Det kan tvert imot vaere en fordel å ha tursti der, for da får man vist frem eiendommen.

Huset ble renovert fra 2010 til 2014. Det inneholder blant annet spisesal, kakkelovn, trappehall, bibliotek og en gammel røykekupé fra et tog i huset.

Eiendommen har automatisk­e innkjørsel­sporter «av den eksklusive sorten» i kobber, heter det i annonsen.

I fjor høst ble det solgt et hus til 27 millioner kroner i samme gate. Kjøper var Petter Smedvig Hagland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway