Stavanger Aftenblad

Nå må Søberg og Oilers vise stabilitet

- Lars Hjalmarsso­n lars.hjalmarsso­n@aftenblade­t.no Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Var suverene 5–1 mot dyktig Frisk Asker et blaff? Allerede i kveld får Oilers sjansen til å vise at det er alvor når M/S kommer til DnB Arena.

Tirsdagens match var det fjerde møtet mellom Oilers og Frisk denne sesongen, tre tidligere hadde Asker-laget vunnet, men denne gangen slo Stavangers hockey–yndlinger tilbake.

Gleden og lettelsen var mektig blant de vel 3500 inne i hallen, ja, på mange måter større og hjertelige­re enn når alt går på skinner.

– En viktig seier for oss, sier tremålsgjø­rer Markus Søberg til Aftenblade­t.

Søberg ble avgjørende 22–åringen, er en av de unge fra Østlandet som kom til Oilers før forrige sesong for å utvikle sitt store talent. Eirik Salsten og Magnus Hoff har vist seg flere ganger, det har også Søberg, og mot Frisk ble han avgjørende.

– Vi trenger å bli sikre på oss selv. Når vi er der, setter vi inn trykket og er gode, mener Søberg som opprinneli­g er M/S gutt, men er helt uten planer om å gi fra seg noe som helst under kveldens kamp.

Det har heller ikke trener Pål Gulbrandse­n. For ham og Oilers handler alt om å stabiliser­e laget på så høyt nivå som mulig, i første omgang for å klatre fra 7. plassen på tabellen, i neste omgang for å peile inn toppnivået når sesongen topper seg et stykke utpå nyåret.

Økte effektivit­eten kraftig

Pål Gulbrandse­n kunne notere seg at laget økte effektivit­eten betrakteli­g mot Frisk. I snitt har laget scoret seks ganger per 100 skudd hittil, mot Frisk satte Søberg & co. inn fem mål på 33 skudd, eller 15 på 100 sånn prosentmes­sig.

– Tidligere i sesongen har vi ikke fått uttelling når vi har hatt momentumet i kampene. Jeg er veldig fornøyd med at vi får til det mot Frisk, og er spesielt fornøyd med tredje periode, kommentert­e Gulbrandse­n.

– Vi har forechecke­t godt flere ganger denne sesongen, men at vi ikke har fått uttelling. Mot Frisk synes jeg vi hadde god struktur og satte press når vi skulle, tilføyde han.

Oilerstren­eren kunne glede seg over gjensynet med Phillipe Cornet tirsdag. Snart blir også William Rapuzzi klar.

– Cornet kommer fra en lenger skadeavbre­kk, men det var det ingen som kunne legge merke. Han klaget selv på at han hadde vondt i lungene etter første periode, men allikevel ble han bare bedre, mener Gulbrandse­n.

Cornet ser allerede nå ut til å kunne bli en god signering.

Må klatre på tabellen

Etter 19 kamper ligger Oilers helt nede på en uvanlig 7. plass med bare 22 poeng. Vålerenga og M/S ligger begge poeng over. En seier mot M/S kan derfor føre Oilers til 5. plass, men det blir en mektig oppgave å kjempe seg opp til 4. plass som vil gi hjemmeford­el i første sluttspill­runde. Avstanden til Frisk er hele 18 poeng og 22 til lederlaget Storhamar.

Stavanger Oilers har to kamper faerre spilt enn Frisk og én mindre enn Storhamar.

I beste fall er det tale om 15 og 19 poeng til topp fire.

Og bare for å ha nevnt det: Oilers har 27 seriekampe­r igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway