Stavanger Aftenblad

Nato beklager fornærmels­e av Tyrkia under øvelse i Norge

-

Natos generalsek­retær Jens Stoltenber­g beklager at Tyrkias president ble utsatt for en fornærmels­e under øvelse i Norge.

– Jeg er blitt informert om fornærmels­en som ble påført under en nylig avsluttet øvelse ved Joint Warfare Centre i Stavanger i Norge. Jeg beklager fornærmels­en. Hendelsene var et resultat av en enkeltpers­ons handlinger og gjenspeile­r ikke Natos holdninger, sier Stoltenber­g.

Tyrkia kalte nylig hjem 40 soldater fra Nato-øvelsen, fordi landets grunnlegge­r Mustafa Kemal Atatürk og dagens president, Recep Tayyip Erdogan, ble fremstilt som fiender, ifølge Erdogan.

Ifølge presidente­n sto både hans eget navn og Mustafa Kemal Atatürk, det moderne Tyrkias grunnlegge­r, på en «tavle» som «fiender» under Nato-øvelsen.

– Enkeltpers­onen dette gjelder, ble umiddelbar­t fjernet fra øvelsen av Joint Warfare Centre, og en granskning er på gang. Han var en sivil kontraktør sekondert av Norge og ikke en Nato-ansatt, sier Stoltenber­g videre.

– Det vil nå være opptil norske myndighete­r å avgjøre eventuelle disiplinær­e reaksjoner. Nato har vært i kontakt med norske myndighete­r.

Stoltenber­g understrek­er videre at Tyrkia er en verdsatt Nato-alliert, som gir viktige bidrag til å trygge alliansens medlemslan­d. (NTB)

 ?? OVE HEIMSVIK ?? Her fikk vi lov til å ta bilde på egen hånd, i en korridor mellom hallene i fjellanleg­get.
OVE HEIMSVIK Her fikk vi lov til å ta bilde på egen hånd, i en korridor mellom hallene i fjellanleg­get.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway