Stavanger Aftenblad

Renberg-serie passerer 100.000

-

Romanen utkom i oktober til gode skussmål fra anmelderho­ld. Den nye boken har et totaloppla­g på 12.000 eksemplare­r – og dermed kan de tre bøkene i serien skilte med et opplag på over 100.000 eksemplare­r, melder Forlaget Oktober.

«Skada gods» følger opp «Vi ses i morgen» (2013) og «Angrep fra alle kanter» (2014). De tre bøkene har funnet fram til mange lesere, og samtidig også blitt favoritter hos flere kritikere. Til sammen har det vanket hele 11 terningkas­t seks – og en anmelder har endatil utropt ham til «Stavangers nye Kielland».

En annen mener at «Dickens møter Tarantino og Cohen-brødrene. Elleville og ømme historier om gjengen som ikke er invitert med på festen i verdens rikeste by». – Jeg har alltid denne agendaen når jeg skriver: Å være der for menneskene. Jeg ble glad den dagen jeg fant tittelen til denne boka, «Skada gods»; for hvem er det som passer på alle de ødelagte menneskene rundt oss? Hvem er det som ser til oss den dagen vi faller? Og hvor mye orker folk av oss hvis vi er som Hillevågsg­jengen, uttalte Renberg til NTB da boken utkom.

For tiden er forfattere­n og musikeren ute på en turné i tospann med gitarist Alexander Flotve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway