Stavanger Aftenblad

Matt 18,1-6.10-14 Pass dere for å forakte de små

-

Himmelrike­t og de små

Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i himmelrike­t?» Da kalte han til seg et lite barn, stilte det midt iblant dem og sa: «Sannelig, jeg sier dere: Uten at dere vender om og blir som barn, kommer dere ikke inn i himmelrike­t. Den som gjør seg selv liten som dette barnet, han er den største i himmelrike­t. Og den som tar imot et slikt lite barn i mitt navn, tar imot meg.

Forførelse­r og fristelser

Men den som lokker til fall en av disse små som tror på meg, han var bedre tjent med å få en kvernstein hengt om halsen og bli senket i havets dyp.

Sauen som gikk seg vill

Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere: De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske Fars ansikt. Menneskesø­nnen er jo kommet for å berge de bortkomne.

Hva mener dere? Dersom en mann har hundre sauer og én av dem går seg vill, lar han ikke da de nittini være igjen i fjellet og går og leter etter den som er kommet på avveier? Og skulle han finne den – sannelig, jeg sier dere: Da gleder han seg mer over denne ene enn over de nittini som ikke har gått seg vill. Slik vil heller ikke deres Far i himmelen at en eneste av disse små skal gå tapt.

 ??  ?? Da han gjenkjente boken om biskop Thomas fra Egypt begynte den sydlandske mannen å le høylytt med seg selv.
Da han gjenkjente boken om biskop Thomas fra Egypt begynte den sydlandske mannen å le høylytt med seg selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway