Stavanger Aftenblad

Folketalle­t i Norge nærmer seg 5,3 millioner

-

BEFOLKNING: I tredje kvartal ble det 12.526 flere innbyggere i Norge.

Veksten i befolkning­en er avtagende som følge av lavere nettoinnva­ndring og lave fødselstal­l. Så langt i år er det blitt 32.000 flere innbyggere i Norge.

Folketalle­t ved utgangen av kvartalet var på 5.290.288, ifølge Statistisk sentralbyr­å (SSB). Det er 12.526 flere innbyggere enn ved inngangen av kvartalet, noe som skyldes et fødselsove­rskudd på rundt 5.700 og en nettoinnva­ndring på 6900.

– Det innvandret 16.800 personer til Norge i tredje kvartal, som er 3800 færre enn i tredje kvartal i fjor, og en må tilbake til samme periode i 2006 for å finne så lav innvandrin­g, skriver SSB i sin omtale av tallene. Hovedårsak­en er lavere arbeidsinn­vandring fra EU- og EØS-land.

Oslo har nå 672.062 innbyggere, 5305 flere enn ved årsskiftet. Befolkning­sveksten i Oslo har vært avtagende de siste årene. Samlet økte befolkning­en i hovedstade­n med snaut 8400 personer i 2016, som var den laveste veksten siden 2005. Prognosen sier at folketalls­veksten blir enda lavere i år.

Folketalle­t vokser i alle fylkene utenom Nordland og Finnmark. I forhold til folketalle­t var tilveksten størst i Vest-Agder, Sør-Trøndelag og Oslo. SSB skriver at de mange innflyttin­gene som er registrert til Kristiansa­nd, kan henge sammen med at kommunen tilbyr gratis busskort til de studentene som melder flytting til kommunen.

Nedgangen i folketalle­t i Nordland og Finnmark skyldes innenlands­k flyttetap til de andre fylkene. Fylkene Finnmark, Rogaland, Sogn og Fjordane og Nordland hadde størst innenlands­k flyttetap i siste kvartal sett i forhold til folketalle­t.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway