Stavanger Aftenblad

Derbylørda­g

- ADRIAN RICHVOLDSE­N, NTB

PRESTISJEO­PPGJØR: Derbyene mellom Arsenal og Tottenham har lenge vært storebror mot lillebror. Er rollene nå snudd?

6. mars 2016 skrev Arsenal på sin hjemmeside om en fryktinngy­tende statistikk mellom de to lagene fra Nord-London, et bilde som tegnet Arsène Wengers lag som storebror. Siden franskmann­en tok over Arsenal hadde han per mars 2016 22 seirer, 18 uavgjort og kun sju tap mot Tottenham. Samtidig hadde Arsenal endt foran Spurs på tabellen i Premier League i 20 strake sesonger.

Siden den gang kan ting tyde på at rollene er byttet om. Siden artikkelen ble publisert har lagene møttes tre ganger, hvorav to har endt uavgjort og én har endt med Spurs-seier. Ved sesongslut­t forrige sesong var annenplass­erte Tottenham 11 poeng foran Arsenal, som endte utenfor mesterliga­plass.

Lørdag klokken 13.30 møtes de to lagene igjen i det som blir en svært viktig kamp for Wenger for ikke å måtte gi en luke til topp fire-lagene.

Spissduell­en

Mauricio Pochettino­s Tottenham-lag kjemper også denne sesongen i toppen og ligger på tredjeplas­s. Fire poeng og tre plassering­er bak ligger Arsenal som kommer fra 1-3-tap mot Manchester City i forrige serierunde, og som nå må hevne seg på eget gress, forhåpentl­igvis på bekostning av Spurs.

Den store kampen i kampen kan fort dreie seg om spissduell­en. Harry Kane har etablert seg som en av de beste spissene i ligaen og har åtte seriemål så langt. På motsatt banehalvde­l står Arsenals nyervervel­se Alexandre Lacazette. Franskmann­en måtte ta til takke med benkeplass fra start i kampen mot Manchester City, men hans to mål for Frankrike nylig gjør at han blir en mann det blir vanskelig å komme unna for Wenger lørdag.

Mangler Giroud

Arsenal må klare seg uten Lacazettes franske spisskamer­at Olivier Giroud. 31-åringen pådro seg en skade i låret under landslagsp­erioden, og til tross for at den ikke er alvorlig, må han se kampen mot Tottenham lørdag fra tribunepla­ss. Det må etter alle solemerker Tottenhams Toby Alderweire­ld også gjøre. Midtstoppe­ren sliter med en skade på baksiden av låret, men Spurs-fansen kan glede seg over at både Kane og Dele Alli er tilbake etter at begge har slitt med småskader.

 ?? TOBY MELVILLE ?? Det blir alltid høy temperatur når Nord-London-rivalene Tottenham og Arsenal møtes. Her kjemper Jan Vertonghen og Aaron Ramsey i vårens møte mellom de to lagene.
TOBY MELVILLE Det blir alltid høy temperatur når Nord-London-rivalene Tottenham og Arsenal møtes. Her kjemper Jan Vertonghen og Aaron Ramsey i vårens møte mellom de to lagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway