Stavanger Aftenblad

Viking-kassen tømmes, men eierne støtter prosjekt elite 2019

- Egil Ø. Nærland and egil.naerland@ aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking– kassen er tom til nyttår, men aksjonæren­e er klare til å bruke mer penger dersom de får visshet om at det foreligger en troverdig økonomisk løsning og sportslig satsing rigget for opprykk i første forsøk.

– Aksjonæren­e er entydige, beskjeden er klar: Viking skal være tilbake i eliteserie­n i 2019, sier styreleder for Viking Fotball AS, Stig H. Christians­en.

– Styrene i Viking Fotball AS og Viking FK har samme ambisjon, og vi er ærlige på at det kan føre til nytt underskudd i 2018. Det er eierne villige til å dekke, tilføyer Christians­en.

Han uttrykker som daglig leder Eirik W. Henningsen stor respekt for og glede over at eierne under gårsdagens aksjonærmø­te sto last og brast med klubben som så mange ganger før.

– Her er ingen splittelse, aksjonæren­e har jaggu stilt flere ganger, og de fortsetter. Men de vil ha konkrete løsninger for stadion, for spillergru­ppen, for ny trener.

– Hva med den likvide situasjone­n, pengene klubben har til rådighet?

– Den er kritisk. Jeg viste aksjonæren­e likviditet­skurven. Vi holder oss flytende til jul, derfor må vi ha visshet om løsning i løpet av tre, fire uker. Får vi det, vil mange bidra til at vi holder oss flytende til alt er på plass og kan jobbe med neste år.

– Stadionerp­åmangemåte­r nøkkelen. Hvor står saken?

– Hovedspore­t er få til et opplegg der kommunen overtar. Der er vi langt på vei, og det er viktig for oss å understrek­e at kommunen i tilfelle overtar et anlegg som er nyttig og viktig for Stavanger kommune. Dette handler ikke om veldedighe­t. Vi må ha avklaring fra bystyret før nyttår.

– Vi jobber på har møter med kommunen sent og tidlig, Ole (Rugland) og jeg.

– Dersom det ikke blir løsning med kommunen, har vi et alternativ to der det kan bli tale om noe emisjonspe­nger.

– Et alternativ tre er en ren emisjon, og alternativ fire kan alle tenke seg til, forklarer styreleder­en uten å ta ordet konkurs i sin munn.

– Hva kunne dere fortelle om trenersitu­asjonen?

– Vi har kommet relativt langt. Brede (Hangeland), Eirik (W. Henningsen) og jeg jobber med dette. I tillegg vil vi knytte til oss to, tre erfarne fotballfol­k.

– Vi opplever at Viking er svært attraktiv, men alle ønsker klare svar i forhold til rammer.

– Hvilken mulighet har Viking til å betale en topptrener?

– Vi kan betale det som det koster å få den rette. Det kan være like dyrt for klubben å bruke 1,3 millioner som for eksempel 2 millioner. De vi har snakket med, er innforståt­t med et krav om opprykk.

– Hva med risikoen for å feile når målet er direkte opprykk?

– Vi ser den, men her handler

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Daglig leder Eirik W. Henningsen, til venstre, og styreleder i Viking Fotball AS, Stig H. Christians­en, har en stri tørn med å få Viking flott økonomisk og sportslig. I går fikk de sterk støtte for sine planer fra klubbens aksjonærer.
JONAS HAARR FRIESTAD Daglig leder Eirik W. Henningsen, til venstre, og styreleder i Viking Fotball AS, Stig H. Christians­en, har en stri tørn med å få Viking flott økonomisk og sportslig. I går fikk de sterk støtte for sine planer fra klubbens aksjonærer.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway