Stavanger Aftenblad

Ida Njåtun vil bruke helgen til å sikre seg OL-billett i Sørmarka

- Lars Hjalmarsso­n lars.hjalmarsso­n@aftenblade­t.no

STAVANGER: Det er skøytefest i Sørmarka Arena denne helgen. Utøvere fra fra hele verden må prestere sitt beste for å kvalifiser­e seg til OL.

Fredag startet World Cup-helgen på skøyter i Sørmarka Arena. Skøyteløpe­re har kommet fra hele verden for å kvalifiser­e seg til OL.

– OL er stort, men jeg kan ikke tenke på det nå. Jeg må fokusere på at hvert løp jeg går er det viktigste der og da, sier Ida Njåtun til Aftenblade­t.

Njåtun går i gruppe B denne helgen. På fredag gikk hun en 500 meter på 39.69, noe som ga 11. plass i gruppa. På 1000 meter brukte hun 1.16.81. Det ble en fjerdeplas­s, tre hundredele­r bak tredjeplas­sen.

– Det ganske surt. Jeg er bare tre små hundredele­r fra å komme meg opp i gruppe A, sier Njåtun.

Lørdag skal hun gå distansen hun er best på, 1500 meter. På denne distansen ligger OLhåpet tyngst på skuldrene til 26-åringen.

– Det går opp og ned på skøyter, men jeg vet at jeg er god nok for pallen i OL. Så lenge alt stemmer. Jeg må bare gå fort frem til det. Går jeg ikke fort, så har jeg ikke lyst til å dra, forklarer Njåtun.

Lørdag er det sprint i Sørmarka Arena med 500 meter og 1500 meter for både kvinner og menn. Søndag er det 5000 meter, 10.000 meter og lagsprint på programmet.

Njåtun er meget fornøyd med publikumme­t som har tatt turen før arbeidsflø­yta har gått på fredag.

– Jeg tror aldri jeg har gått et b-løp hvor det har vært så god stemning på tribunen. Det kan jo ha litt å si at jeg er norsk, men jeg merker det på det som kommer fra utlandet også, de er veldig fornøyd med stemningen, sier Njåtun.

 ?? JARLE AASLAND ?? Ida Njåtun sykler ut syra etter gårsdagens distanser, i dag skal hun gå 1500 meter i Sørmarka Arena.
JARLE AASLAND Ida Njåtun sykler ut syra etter gårsdagens distanser, i dag skal hun gå 1500 meter i Sørmarka Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway