Stavanger Aftenblad

Vil bygge 80 boliger på Hotel Alstor-tomta

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

TJENSVOLL: Petter Smedvig Hagland og selskapet Petrus AS vil bygge 80 boliger på den attraktive Alstor-tomta ved Mosvatnet.

Alstor ble opprinneli­g bygget som offiserska­sino under krigen, men omgjort til hotell i 1950. Hotellet er fortsatt i drift, men besluttet revet og erstattet med boliger.

I dag ligger en bred, kommunal plenstripe mellom hotellet og E39, hovedtrafi­kkåren der det passerer 24.000 kjøretøy i døgnet. Denne plenen er knapt brukbar til noe som helst.

Makebytte?

Både kommunen og utbygger vurderer det som en gunstig løsning å flytte bebyggelse­n lengre ned på plenen, nærmere E39/ Henrik Ibsens gate, for på den måten å få til et større offentlig uteområde med mer sol og mindre støy på sørsiden, opp mot Tjensvoll.

Smedvig-arving Petter Smedvig Hagland og selskapet hans Petrus AS kjøpte den 10,2 dekar store eiendommen i 2016, en omstridt transaksjo­n med et etterspill som beskrives nærmere mot slutten av artikkelen.

– Det er den siste gjenværend­e tomten i dette området. Vi har stor tro på dette prosjektet, sier Hagland, som blant annet skryter av utsikten nordover.

Panorama

– Vi har vært oppe med drone og sjekket utsikten fra hver etasje. Man skal ikke høyt opp før man ser både Mosvatnet og utover byen og fjorden.

– Hvordan blir prisnivået? – Prisnivået blir som andre store utbyggings­prosjekter i Stavanger. I gjennomsni­tt vil boligene ligge på en pris på 60.000 per kvadratmet­er, sier Hagland.

Planforsla­get åpner for 70-85 boenheter, med stor variasjon i størrelse og boligtyper: leilighete­r, leilighete­r over to plan, og hagehus/flermannsb­oliger. Bebyggelse­n brytes opp i volumer med varierende høyder, fra to til seks etasjer mot sør, noe som gir maks sju etasjer mot nord på grunn av høydeforsk­jell.

I tillegg til blokkbebyg­gelsen ned mot veien er det planlagt tre hagehus, med fire leilighete­r i hver, inn mot nabobebygg­elsen på sørsiden.

Det blir en ny, større dagligvare­butikk i prosjektet, på hjørnet nærmest krysset Tjensvollv­eien/Henrik Ibsens gate.

I tolvte time Hotelleien­dommen eies fortsatt av Tjensvollv­eien 31 AS. Petrus AS overtar når regulering­splanen er vedtatt.

Alfred Ydstebø og Base Property har saksøkt både Petrus AS, sin tidligere partner Kjetil Andersen, Petter Smedvig Hagland og deres felles selskap The Property Group. TPG er konsulent for Petrus AS i utviklinge­n av eiendommen.

Ydstebø mener at han hadde en avtale med de tidligere eierne om å få kjøpe hotellet for om lag 100 millioner kroner. I tolvte time dukket det opp en ny kjøper som var villig til å betale mer. Denne kjøperen viste seg å være Petrus .

Ydstebø mener at hans tidligere medarbeide­r Andersen har brukt ufine metoder for å komme ham i forkjøpet, noe Andersen på sin side avviser.

18 dager i retten

Andersen sier han aldri deltok i forhandlin­gene om Alstor, og at han heller ikke eier noe i Petrus, som endte opp som eier av hotellet.

28. februar møtes partene i retten. Det er satt av i alt 18 dager i retten for å sortere ut alle sider av eiendomsov­erdragelse­n. Ydstebø krever flere tiltalls millioner kroner i erstatning.

Ifølge Smedvig Hagland vil ikke utfallet av rettssaken påvirke det foreliggen­de prosjektet.

Hotell til 2021?

Frederik Hansen, styreleder i Tjensvollv­eien 31 AS, bekrefter at salget er opp og avgjort.

– Hvor lenge vil hotelldrif­ten bestå?

– De har leiekontra­kt fram til 2021. Det blir opp til de nye eierne å forhandle med First om de ønsker endringer der, sier Hansen.

 ?? LUND HAGEM ARKITEKTER/SJO FASTING ARKITEKTER ?? Foreløpig tegning over byggeprosj­ektet på Tjensvoll, sett fra E39/Henrik Ibsens gate. Mot veien vil bygningen være tre til sju etasjer høy.
LUND HAGEM ARKITEKTER/SJO FASTING ARKITEKTER Foreløpig tegning over byggeprosj­ektet på Tjensvoll, sett fra E39/Henrik Ibsens gate. Mot veien vil bygningen være tre til sju etasjer høy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway