Stavanger Aftenblad

Endelig ny skole på Storhaug!

- Arvid Berentsen Bydelsrepr­esentant for Storhaug i Kommunalt Foreldreut­valg Liv Sand På vegne av FAU Nylund, leder Karen Vorraa På vegne av FAU Storhaug, leder

POLITIKK: Vi som er foreldre til barna i bydelen, kan ikke akseptere nye utsettelse­r!

Vi gjør oss klar til feiring av ny barneskole på Storhaug i 2022. Det er fem år for sent, men den som venter på noe godt, venter vel ikke forgjeves?

Alt dette snakket om satsing på skolen, levekårslø­ft og integrerin­gsarbeid: Det virker som det noen ganger er vel langt mellom teori og praksis for byens politikere.

Kapasitete­n er sprengt

Vi har allerede ventet i mange år på ny barneskole på Storhaug. Kapasitete­n på Storhaug og Nylund barneskole er sprengt, og før skolestart hvert år et det litt av et puslespill å finne plass til de nye elevene. Resultatet av stappfulle barneskole­r er at Nylund har måttet flytte et helt trinn inn i det nye Broddhuset, der det fra høsten 2017 drives undervisni­ng for hele fjerde trinn ved Nylund skole, det vil si rundt 90 elever.

Stort behov

I handlings- og økonomipla­nen for Stavanger kommune i perioden 2018-2021 beskrives et stort behov for ny skole i bydelen: «Befolkning­sframskriv­ingene for Storhaug bydel for perioden 20182034 viser at antallet barn i barneskole­alder øker mer enn anslått i tidligere framskrivi­ngene fra 2017. Kapasitets­utfordring­ene er midlertidi­g løst ved at Nylund skole har tatt i bruk fire klasserom i Brodds nye klubbhus på Midjord. Rådmannen utreder nå en mulig plassering av ny skole på Storhaug på nabotomten til Lervig sykehjem. I kommende skolebruks­plan vil rådmannen gi en grundig vurdering av framtidig skolestruk­tur i Storhaug bydel. Ny skole kan tidligst stå klart ved skolestart 2022. Rådmannen foreslår å avsette en kostnadsra­mme på kr 273 mill. til formålet.»

Så snart som mulig

Kjære formannska­p: Når dere i møtet den 23. november skal behandle denne saken, forventer vi at dere samler dere om en fremdrifts­plan for resten av arbeidet med den nye skolen, slik at prosjektet realiseres så snart som mulig – og senest i 2022.

Vi har erfart at løfter om ferdigstil­lelse av skolen innen et bestemt årstall kan bli brutt. I 2015 ble vi lovet ny skole innen 2019, men byggingen ble utsatt. Vi som er foreldre til barna i bydelen, kan ikke akseptere nye utsettelse­r! Det er positivt at rådmannen nå har lagt frem en handlings- og økonomipla­n hvor det i det minste skisseres et konkret årstall for ferdigstil­lelse – og dessuten legges et løp for finansieri­ngen; et løp som innebærer at det settes av penger allerede i 2018.

Seneste laget

Vi mener likevel at ferdigstil­lelse i 2022 er i seneste laget, og ber de folkevalgt­e se på muligheten­e for en raskere realiserin­g. Ny skole i 2022 betyr at fem kull må ha ett av sine sju barneskole­år i midlertidi­ge undervisni­ngslokaler, i fem år må lærere arbeide avskåret fra kollegiet sitt, og i fem år får Nylund skole økte administra­tive utgifter som følge av to undervisni­ngssteder. Ny skole i 2022 er ikke en dag for tidlig.

 ?? MARIE VON KROGH ?? «Kapasitete­n på Storhaug og Nylund (bildet) barneskole­r er sprengt, og før skolestart hvert år et det litt av et puslespill å finne plass til de nye elevene», skriver Arvid Berentsen, Liv Sand og Karen Vorraa.
MARIE VON KROGH «Kapasitete­n på Storhaug og Nylund (bildet) barneskole­r er sprengt, og før skolestart hvert år et det litt av et puslespill å finne plass til de nye elevene», skriver Arvid Berentsen, Liv Sand og Karen Vorraa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway