Stavanger Aftenblad

Bergeland videregåen­de skole er unik

- Iman Makhauri, Katharina Mo og Julie Mo elever, Bergeland videregåen­de skole, avdeling Tanke Svilandsga­te

NEDLEGGELS­E: Når ble penger viktigere enn oss?

Nå har det seg slik at fylkeskomm­unen har et ønske om å legge ned Bergeland videregåen­de skole, avdeling Tanke Svilandsga­te. De ønsker ikke at vi skal leie bygget lenger, fordi det er plass på andre videregåen­de skoler som Sola, Gand og Godalen. Men har de egentlig tenkt på konsekvens­ene for elevene? Hvor er pedagogikk­en i dette? Bryr de seg om oss, eller er deres interesser viktigere?

Trivsel og motivasjon Ungdommer i dag har et stort behov for å ha et godt skolemiljø. Det er på skolen vi er mesteparte­n av tiden vår. Det å bygge seg opp faglig og sosialt er viktig for ungdommene­s fremtid. Vi skal studere, og vi skal ut i arbeidsliv­et. Skolemiljø­et påvirker ungdommens trivsel, karakterer og motivasjon.

Bergeland skiller seg ut fra andre skoler i distriktet. Her er det ikke bare ungdommer med gode karakterer, norsk bakgrunn eller høy motivasjon. Her er ungdommer som sliter sosialt, fysisk og psykisk, og som ikke nødvendigv­is er motivert for skole. Likevel viser statistikk­en at Bergelandl­iggerpåsam­menivåsom alle andre videregåen­de skoler.

Det gode læringsmil­jøet på Bergeland er et resultat av et langt og målbevisst arbeid som nå gir resultater. I tillegg er kombinasjo­nen yrkesfagli­g opplæring, studiespes­ialisering og tilrettela­gt opplæring et Norge i miniatyr. Samfunnet trenger kompetanse på alle områder, og vi mener at miljøet er bedre på grunn av denne sammensetn­ingen.

Vi vet at elevtallet synker de neste årene, men i 2023 vil Fylkesmann­en ha behov for flere elevplasse­r enn i dag. Burde man ikke da tenke langsiktig? Burde man ikke også ta elevenes ytringer og ønsker på alvor?

Ikke som alle andre

Alt i alt så hevder vi på det sterkeste at skolen vår ikke er som alle andre skoler. Bergeland videregåen­de skole er unik. Den gir oss ungdommer gode, pedagogisk­e rammer som stabilitet, trygghet og forutsigba­rhet, og det er akkurat det vi trenger. Det er galt av Fylkesmann­en bare å bestemme at en skole så god som vår skal legges ned. Dette beviser bare at det handler mer om penger enn ungdommens behov.

Kjære politikere, våkn opp! La Bergeland leve og elevene få fortsette å utvikle kunnskaper og ferdighete­r som samfunnet vårt har behov for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway