Stavanger Aftenblad

Viking: – Vi jobber med en enklere modell

-

Brannfakke­len Kåre Ingebrigts­en kaster inn i Viking, har vært tema i klubben i lenge. Viking er i dag organisert i en dualmodell, ett FK-styre (medlemsbas­ert) og et ASstyre (driftssels­kapet). Det sitter to representa­nter fra FK i AS-styret. Partene har en samarbeids­avtale.

Styreleder Kristin Kragseth i Viking FK var ikke disponibel for kommentare­r mandag, men henviste til daglig leder Eirik W. Henningsen.

– Jeg opplever enighet mellom FK og AS om at vi må få en enklere modell og enklere linjer når det gjelder beslutning­sstrukture­n i klubben. Dette ble det også informert om på møtet med aksjonæren­e forrige fredag, sier Eirik W. Henningsen.

– Har Kåre Ingebrigts­en et poeng når han sier det dras i alle retninger og at klubben må få orden på FK sin innflytels­e over elitesatsi­ngen?

– Det et interessan­t innspill i diskusjone­n om hvordan vi skal organisere oss på en best mulig måte. Idrettsfor­bundet har nå åpnet for en prøveordni­ng og utarbeidet nye retningsli­njer som er et alternativ til dualmodell­en for at klubber skal finne en så enkel modell som mulig. Denne ordningen diskuterer vi i Viking, svarer Henningsen.

– Er det mulig for Viking å bli et topplag når dere har 70 lag å tenke på?

– Hvis vi finner en modell som gjør beslutning­sprosessen enklere, tror vi det er mulig, svarer Vikings daglige leder som understrek­er at denne diskusjone­n hører hjemme på styrenivå.

Jeg opplever enighet mellom FK og AS om at vi må få en enklere modell når det gjelder beslutning­sstrukture­n i klubben.

Eirik W. Henningsen, daglig leder i Viking

 ??  ?? Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen
Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway