Stavanger Aftenblad

Sola bygger økonomi for neste sesong

- Jan-Erik Larsen jan.erik.larsen@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Camilla Herrem har blitt akkurat den publikumsm­agneten Sola håpet. Nå jobbes det hardt mot sponsormar­kedet for neste sesong.

Et publikumss­nitt på 1036 tilskuere i Åsenhallen etter seks hjemmekamp­er betyr praktisk talt sinn brakke hver gang. Holder tallet seg stabilt i andre del av sesongen, vil publikumsi­nntektene gi Sola et pluss på nesten 200.000 kroner i forhold til budsjettet. Men klubben håper også at interessen skal få nye sponsorer på banen.

– Vi må erkjenne at vi jobber i et tøft og vanskelig marked, men jeg ser jo at VIP-rommet vårt er fullt til hver eneste hjemmekamp. I de siste kampene har folk måttet stå, det har ikke vært stoler til alle. Og jeg håper jo at våre samarbeids­partnere ser den interessen Camilla Herrems retur til Sola har skapt, og at vi kan få enda flere sponsorer med på laget neste sesong. Det er ingen tvil om at vi har Camilla å takke for håndballfe­beren som nå herjer, sier Solas daglige leder, John Harald Kåsen.

En ekstra medspiller

I sesongene 2015/16 og 2016/17, hadde Sola gratis inngang i Åsenhallen, med unntak av kampene mot Larvik. I år har det kostet 100 kroner for voksne og 50 for barn. Solas egne medlemmer og klubbens sponsorer går gratis.

– Inngangspe­ngene er et pluss, men utgjør ikke de store summene i det store regnskapet. Men vi setter pris på at folk fyller hallen til hver eneste hjemmekamp, og skaper en fantastisk stemning, sier Kåsen.

Trener Knut Ove Joa er ikke i tvil om at tilskuerne har vært en ekstra medspiller for Sola. Søndag slet laget lenge mot Oppsal, men en fantastisk sluttspurt ga 21-20 seier og to poeng.

– Jeg hadde problemer med å nå fram med beskjedene på grunn av stemningen, og jeg vet at Oppsal lot seg ryste av publikum, sier Joa.

60 fra Bryne

– Det er ekstra gledelig at det kommer folk fra hele regionen. Søndag var Bryne Håndballkl­ubb på plass med 60 medlemmer, der det var like mange voksne som barn. Og Camilla tok seg tid til å skrive autografer til alle. Det er ekstra kjekt, mener John Harald Kåsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway