Stavanger Aftenblad

17 stavangerm­edaljer i junior-NM

-

SVØMMING: 14 av deltakerne fra SSC og Madla bidro til at 17 medaljer ble med hjem til Stavanger etter helgens norgesmest­erskap for juniorer

Totalt 30 svømmere fra de to klubbene var med i helgens norgesmest­erskapforj­unior(utøvere født 1998 og yngre) og ungdomsmes­terskapet (utøvere født 20012004) i Aquarama i Kristiansa­nd.

Det gror godt i begge klubbene. Truls Wigdel er junior også neste år, og gjorde seg bemerket på fridistans­ene. Han brøt den magiske 50-sekunders grensen på 100 fri da han svømte inn til gull på sterke 49.65. Wigdel fulgte opp med bronse på 200 fri, også det på en meget sterk tid. I tillegg tok han en sølv på 50 butterfly.

Flere utøvere var innom premiepall­en i løpet av helgen. Helene Baxter(SSC)vistesterk­svømming på de lengste brystdista­nsene. Med bronse på 200 og 5. på 100 – begge på sterke personlige rekorder – viste hun at hun hører hjemme i norgestopp­en på øvelsene. Sebastian Thorsen, også han fra SSC, tok sin første mesterskap­smedalje med sølv i UM-klassen.

Mange Madla-medaljer Madla-jenta Anne Sofie Gram Klette svømte inn til sølv på 200 rygg. Klubbvenni­nnen Julie Borsheim Endregaard tok bronse på 100 m fri. Marthe Willumsen, ogsåhunfra­Madla,vantmedalj­er på alle butterflyø­velsene: Bronse på 50 og sølv på 100 og 200.

Jens Petter Turøy (Madla), svømte inn til sitt første individuel­legulldaha­nvant200bu­tterfly.

Madla har gode tradisjone­r på stafett. Med et «nytt» lag på 4X200 for herrer, overrasket klubben med seier. På laget svømte Truls Wigdel, Jens Petter Turøy, Olav Eklund og Håvard Hokling. På mesterskap­ets siste dag overrasket Madla stort med å svømme inn til sølv på 4X100 medley. På laget svømte Kristian Nygård Solvik, Truls Wigdel, Jens Petter Turøy og Håvard Hokling.

Jentemedal­jer på stafett

De yngste jentene imponerte også da de tok gull på 4X50 fri på UM. På laget svømte Julie Borsheim Endregaard, Marthe Willumsen, Emma Borsheim Endregaard og Karinne Auestad Kjellsen. Juniorjent­ene fra Madla tok sølv og bronse på 4X200 og 4X100 fri. På disse lagene svømte Julie Borsheim Endregaard, Marthe Willumsen, Benedikte Småvik og Mari Sandvoll.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Det var praktisk talt fullt i Åsenhallen da Sola slo Oppsal. Klubben håper interessen skal gi flere sponsorer neste sesong.
JON INGEMUNDSE­N Det var praktisk talt fullt i Åsenhallen da Sola slo Oppsal. Klubben håper interessen skal gi flere sponsorer neste sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway