Stavanger Aftenblad

Svindal takker for comeback-hjelpen

-

LAKE LOUISE: Aksel Lund Svindal (34) sier at det hadde vaert mye vanskelige­re å komme tilbake etter nok en skade uten tilgang til de ressursene han har.

I kveld er det duket for den første utfortreni­ngen i Lake Louise foran lørdagens verdenscup­renn, sesongens første i fart.

Svindal er klar for sitt første verdenscup­renn på nesten ett år. Da kommer den første alvorlige testen på om kneet holder.

34-åringen er ikke nødvendigv­is enig med Head-kompis Ted Ligety at det er lettere å komme tilbake etter skader enn det var for ti år siden for dem som er kommet opp i en viss alder. Ligety er året yngre enn Svindal og selv tilbake etter ryggskade foran denne sesongen. Sesongen før var han ute med kneskade.

– Vitenskape­n er ikke kommet så mye lenger når det gjelder kneskader. Det er ikke blitt så mye lettere å komme tilbake enn for ti eller 20 år siden. Det er blitt bedre, men ikke som et kvantespra­ng, sa Svindal til NTB under et pressetref­f i Sölden for snart én måned siden.

Der var Svindal på plass i det som skulle ha vaert sesongåpni­ngen i verdenscup­en.

Svindal skulle uansett ikke ha kjørt da, men det endte uansett med at ingen menn fikk kjørt. Storslalåm­rennet ble avlyst grunnet elendig vaert med vind og snø.

Ressurser

Svindal gir Ligety rett i at forholdene blir lagt bedre til rette enn for noen år siden.

– Det han har rett i er at når du er kommet på det nivået som vi har havnet på, så er det så utrolig mange med ressurser som har lyst til å hjelpe deg. Og derfor er det blitt lettere. Skulle du ha kommet tilbake alene hadde det blitt veldig vanskelig. Hodet til enkeltutøv­eren er fortsatt viktigst, men det er ressursene som gjør at vi som er rutinerte har den store fordelen. Det er mange som hjelper til. Det gjelder ikke bare vårt eget skiforbund og Olympiatop­pen, men også utstyrsspo­nsorer som vi ha oss raskt tilbake.

Trio

Det norske fartslaget på herresiden har trent i Copper Mountain i USA den siste tiden. Det har det vaert supre forhold for utøverne.

Lørdagens utforrenn følges opp av super-G søndag. (NTB)

 ??  ??
 ?? SCANPIX ?? Svindal er klar for sitt første verdenscup­renn på nesten ett år.
SCANPIX Svindal er klar for sitt første verdenscup­renn på nesten ett år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway