Stavanger Aftenblad

Taco til jul?

-

JUL: Skriften advarer mot alt annet enn pinnekjøtt.

– Pappa, kan vi ikke ha taco på julaften?

– Nei. Er du fullstendi­g ... har du mistet det helt? Klart vi skal ikke ha taco på julaften?

– Hvorfor ikke?

– Fordi vi ... utrolig at jeg må forklare dette ... vi skal ha pinnekjøtt. Det har vi, det har farmor og mormor, det har oldemor, og tippoldemo­r og tipptippol­demor og alle har hatt det siden slaget ved Hafrsfjord. – Men hvorfor?

– Fordi det er en tradisjon, og fordi det er veldig, veldig godt.

– Bare derfor?

– Ehhh, nei, det...er også en regel at vi MÅ ha pinnekjøtt på jul.

– Jeg vil ha taco.

– Vel, det står faktisk i Bibelen at det skal vaere pinnekjøtt på jul. De tre vise menn hadde med pinnekjøtt til jul, med de kalte det for...skal vi se...myrra.

– Saerlig.

– Jo, helt sant, og det står i det gamle testamente­t at det skal vaere pinnekjøtt. I...1. julebok, kapittel 4, vers 7, fjerde gir: «Så sa Herren: Når julen kommer til dere ned, skal dere pinne et lam, dampe det i timevis og servere til hele folket med mandelpote­t, kålrabista­ppe og sø. Slik lyder Herrens ord».

– Saerlig.

– Jo, og et annet sted, jeg tror det er i 2. Syndebok, står det at «Den som ikke pinner et lam, damper det i timevis og serverer til hele folket med mandelpote­t, kålrabista­ppe og sø, han skal brenne til evig tid sammen med telefonsel­gere, pressefolk og sånne som står på torget og tilbyr deg ny strømavtal­e».

– Saerlig.

– Og det står om taco også, i Pauli brev til Meksikaner­ne. «Og se, alle dem som steikte kjøttdeig som de puttet i lefser med rømme og salsa, dem slo han til jorden og gjorde deres barn arveløse og ga dem fukt i kjelleren».

– Saerlig.

– Det er mer, i Evangeliet etter Mathias: «Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe, og der inne har de pinnet et lam, dampet det i timevis og servert til hele folket med mandelpote­t, kålrabista­ppe og sø». Tror vi holder oss til Skriften og dropper taco på jul, ja.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway