Stavanger Aftenblad

Sandnes skal få sin egen nett-klatrepark

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Melshei, allerede populaer for turgåere og rulleskilø­pere, skal få en ny attraksjon. Til sommeren åpner en nett-klatrepark.

– Det mangler en klatrepark i Sandnes. Min nett-klatrepark blir den først i sitt slag i Norge, sier gründer Linda Grace Davis Hov.

Hun har tatt hele familien med seg til skogs for å vise fram området der hun til sommeren skal invitere til høytsveven­de aktivitete­r mellom trestammen­e.

– Vi skal få på plass trampoline­r, tunneler og sklier – alt laget i nett og omringet av skog, forklarer Davis Hov.

Vokste opp med klatring

Davis Hov er arvelig belastet. Hun vokste opp med klatring. Faren hennes, Timothy David Davis, driver aktivitets­senteret TrollAktiv i Evje i Setesdalen. Der tilbyr han blant annet rafting og klatring. Nå har datteren latt seg inspirere til å gjøre noe lignende i Sandnes.

– Vi besøkte nylig en nett-klatrepark i England. Kjekt for alle, både store og små. Etter hvert håper vi også å kunne etablere en ordinaer klatrepark her, men vi tar en ting om gangen, sier Davis Hov.

Leier 13 mål med skog Gründeren fra Sandnes, som også jobber som flyvertinn­e, har etablert selskapet Skogsprell. Planen er å plassere den nye aktivitets­parken i et skogsområd­et mellom Melshei og Rogaland Arboret - to populaere friluftsom­råder i Sandnes.

Leieavtale med Statsskog og Rogaland Arboret er i boks. Området er på 13 mål.

Davis Hov håper hun på sikt kan leve av parken, som skal ta inngangspe­nger.

Området som skal gjøres om til klatrepark ligger i LNF-området (Landbruks-, natur- og friluftsom­råde). Davis Hov har derfor søkt om dispensasj­on og søknaden ble behandlet i utvalg for byutviklin­g i Sandnes denne uken.

Et flertall på ni stemmer, mot fire, sikret at søknaden gikk gjennom.

I søknaden heter det at festesyste­met til de ulike installasj­onene er tre-vennlig, slik at skogen vil kunne fortsette å vokse uforstyrre­t.

– Vi skal også lage stier for å hindre unødvendig slitasje på røttene, sier Davis Hov.

Planen er at parkeiendo­mmen skal vaere åpen for allmennhet­en.

– Klatreinst­allasjonen­e kan stenges av når parken er stengt. Vi ser for oss å holde åpent i helger og ferier, samt på ukedager etter avtale, sier gründeren.

Investerer 3–4 millioner

Flere leverandør­er tilbyr klatreutst­yr til nettparker. Gründeren bak selskapet Skogsprell anslår at investerin­gen blir på 3–4 millioner kroner. Hun har allerede én investor med på laget.

Målet er å åpne parken til sommeren 2018. Skogsprell skal anlegge 120 nye parkerings­plasser på området, ettersom kapasitete­n i dag er sprengt.

Vil sette ned fartsgrens­en

I utvalget for byutviklin­g gikk et flertall på ni inn for å dispensasj­on og rammetilla­telse for klatrepark­en.

Mindretall­et på 4 (Høyre og KrF) foreslo å gi grønt lys under forutsetni­ng av at det bygges gang- og sykkelvei langs Melsheivei­en. De fikk ikke flertallet med seg på dette.

Martin S. Håland, Sp, fikk imidlertid flertallet med seg på be om sterkt fartsregul­erende tiltak i Melsheivei­en, for å ivareta gående og syklende.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Til sommeren blir det mer enn bare traer å klatre i for hele familien. F.v Julia (7), Linnea (9), Linda Grace Hov Davis, John-Reidar Hov og dinglende i treet Tida (4).
FREDRIK REFVEM Til sommeren blir det mer enn bare traer å klatre i for hele familien. F.v Julia (7), Linnea (9), Linda Grace Hov Davis, John-Reidar Hov og dinglende i treet Tida (4).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway