Stavanger Aftenblad

Blandet reaksjon på brexit-avtale

-

BRUSSEL: Reaksjonen­e på avtalen mellom EU og Storbritan­nia er blandet. Blant dem som er skeptiske, er Skottlands regjerings­sjef Nicola Sturgeon.

Å bli i tollunione­n og det indre marked er det eneste fornuftige alternativ­et, mener Sturgeon. Skottland stemte nei til brexit i folkeavste­mningen.

– Å gå videre er bra, men det vanskeligs­te er detaljene, og nå blir det riktig tøft, sier hun og gir uttrykk for at spesialord­ninger for Nord-Irland også må gjelde alle deler av Storbritan­nia.

Finansmini­ster Philip Hammond kaller avtalen er energiinje­ksjon for den britiske økonomien, samtidig som han oppfordrer begge parter til å fortsette samtalene om en handelsavt­ale.

– Glad at en avtale er oppnådd i Brussel som baner vei for fortsatt framgang i samtalene om Storbritan­nias og EUs framtidige forhold, skriver han på Twitter.

Brexitfork­jemperen Nigel Farage hyller imidlertid avtalen med sin egen vri.

– En avtale i Brussel er gode nyheter for fru May. Nå kan vi gå videre til neste ydmykelse, tvitrer han.

Statsminis­ter Leo Varadkar i Irland er fornøyd med avtalen som han sier er slutten på begynnelse­n av forhandlin­gene og er en garanti for at grensa til Nord-Irland forblir åpen.

– Vi har oppnådd alt vi ønsket å oppnå, sa han og pekte på at Langfredag­savtalen er bevart og at grensene vil forbli åpne for ubegrenset reising. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway