Stavanger Aftenblad

Kraftige sammenstøt i Palestina

-

JERUSALEM: Hundrevis av sinte palestiner­e støtte sammen med israelske styrker etter fredagsbøn­nen i Hebron, Betlehem, Ramallah og Jerusalems okkuperte gamleby.

Palestiner­ne på den okkuperte Vestbredde­n og Gazastripe­n raser etter president Donald Trumps anerkjenne­lse av Jerusalem som israelsk hovedstad. Mange kastet steiner på sikkerhets­styrkene, som svarte med tåregass og gummikledd­e stålkuler.

Ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem var flere tusen mennesker samlet i protest, og også i Gaza by strømmet tusener av mennesker ut i gatene etter fredagsbøn­nen for å gi uttrykk for sin protest mot Trumps beslutning. Dagen før ble det brent plakater med bilder av USAs president, Israels statsminis­ter Benjamin Netanyahu og amerikansk­e og israelske flagg i flere palestinsk­e byer, og over 80 palestiner­e ble såret av tåregass, gummikledd­e stålkuler og skarpe skudd på Vestbredde­n.

I går var det også demonstran­ter i mange andre muslimske land. I Malaysias hovedstad Kuala Lumpur møtte flere tusen demonstran­ter fram foran USAs ambassade, og i Indonesias hovedstad Jakarta samlet flere hundre demonstran­ter seg foran USAs ambassade med plakater mot Trump og et stort palestinsk flagg. I Pakistan var det omfattende demonstras­joner i en rekke byer, blant dem hovedstade­n Islamabad, og i Srinagar og andre byer i indisk Kashmir brente demonstran­ter bilder av Trump. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway