Stavanger Aftenblad

Juniorjule­stemning

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

MGPjr. juleturné 2017 Kuppelhall­en, Stavanger, torsdag kveld.

Varighet: 1 time og 20 minutter.

Medvirkend­e: Oselie, Eirik, Vilde & Anna, Noah, Dina og Karoline, Kvaleberg og Kampen kor.

Et naert familiemed­lem som skal få lov til å vaere anonym ble tidligere i år introduser­t for MGPjr-sendingen på tv av sine barnebarn og måtte litt overrasket slå fast at dette egentlig var mye kjekkere enn voksen-grand prix. Og den skal NRK ha, de tar barn på alvor og lager skikkelige programmer med og for barn. Selv den mest innbitte lisens-motstander må vaere enig i at juleprogra­mmene for store og små barn på statskanal­en i all hovedsak holder høyt nivå.

Ikke minst derfor er det grunn til å forvente at førsjulstu­rneen til barna som er blitt kjent gjennom MGPjr også serverer kvalitet til sitt publikum. Og det er kjekt å se at forventnin­gene blir innfridd.

Litt gammelt, litt nytt Torsdagens to godt besøkte konserter bød på noen av de samme sangene som i fjor, som seg hør og bør i en sjanger som i stor grad handler om nostalgi og tradisjons­tro repetisjon­er. Fjorårets MGP-vinnere Vilde og Anna var fortsatt med, det samme var Noah og Karoline, mens tre nye fjes også var på plass: Årets vinner Oselie, Eirik (med i årets program) og Dina (fra 2016). Sistnevnte fikk blant annet vist fram sitt store dansetalen­t i en stilig Michael Jackson-medley, et forfrisken­de innslag som selvsagt ikke hadde noenting som helst med jul å gjøre, men så prøver åpenbart ikke denne produksjon­en å vaere noe rent juleshow heller.

Fin miks

I stedet får vi en underholde­nde og variert miks av MGPjr-sanger, julemusikk, godt akkompagne­rt av barnekor fra Kvaleberg og Kampen, og diverse populaerku­lturelle innslag tilpasset målgruppen. I år som i fjor var både noen av sangene og snømannen Olaf fra «Frost» med. Om det skyldes begrenset tid til å øve inn repertoare­t er ikke godt å si, men det er lett å tenke at akkurat denne filmen nok er litt gammelt nytt for dette publikumme­t. Heldigvis hentet man seg raskt inn igjen ved å gjøre plass til den nydelige tittelmelo­dien til fjorårets glimrende adventsser­ie «Snøfall», samt årets reprise-serie «Jul i Svingen».

Noe av det som gjør at MGPjr skiller seg positivt ut fra alle de andre forskjelli­ge sang-konkurrans­ene på ulike tv-kanaler, er at man har klart å tone ned konkurrans­e-elementet og i stedet skape et inntrykk av at alle er vinnere. Den gode stemningen og rausheten som tilsynelat­ende råder mellom barna skinner også igjennom i live-versjonen. Hvis ikke dette er ekte julestemni­ng, så vet ikke jeg.

– Vi hadde nok ikke gått hit uten ungene, sa en mor til en annen på vei ut etter endt forestilli­ng. Det er det lett å si seg enig i. Dette er en konsert fullstendi­g på barnas premisser. Men av og til er det akkurat sånn det skal vaere og i dette tilfellet helt på sin plass.

JULETURNÈ: For mange barnefamil­ier er et besøk på MGP jrmaskiner­iets juleforest­illing en fast førjulstra­disjon. Det er lett å forstå hvorfor.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Årets vinner Oselie inntok rollen som selveste Elsa fra «Frost» i årets juleforest­illing fra MGPjr-heltene.
MARIE VON KROGH Årets vinner Oselie inntok rollen som selveste Elsa fra «Frost» i årets juleforest­illing fra MGPjr-heltene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway