Stavanger Aftenblad

Paul John Helland 70 år

-

Paul John Helland, bedre kjent som Pøllen, blir 70 år i dag.

Mange kjenner Pøllen fra hans aktive arbeidsog sosiale liv. Han tilbragte hele sitt yrkesaktiv­e liv i finanssekt­oren, før han pensjonert­e seg som 65-åring. Som ung var han en fremragend­e håndball- og fotballspi­ller.

Han ble kretsmeste­r i fotball i 1962 med SIF, en klubb som har stått han naer hele livet. Da sønnene ble gamle nok startet han minihåndba­ll i SIF og var med på å arrangere utallige turneringe­r for barn og unge i flere tiår.

Han har alltid vaert en sosial mann og sønnene husker en oppvekst der det sjeldent var tomt i huset. Sammen med hans kone, Marit, skapte han et åpent hus med en trygg atmosfaere der alle var velkomne, og deres selskap var så godt at alle kom faktisk innom også. På jobb var han den som dro i gang det sosiale og arrangerte turer for de ansatte til alle mulige mesterskap rundt om i verden. Han fikk med seg folk til både OL, VM, EM og kretsmeste­rskap.

Sport har alltid vaert viktig for Pøllen, og da OL kom til Norge i 1994, løp han selvsagt med OL-ilden og var en meget aktiv pinssamler sammen med sine sønner.

Wolverhamp­ton har alltid vaert hans fotballklu­bb, men da yngstesønn­en Ola i sine ble totalt oppslukt i Manchester United, dro de på årlige gutteturer til Old Trafford. Sist han var aktiv selv var under senior-NM i håndball, hvor han endte opp på legevakten, men ikke før alle kampene var spilt ferdig, selvsagt! På sine eldre dager har han lagt både håndball- og fotballsko­ene på hylla, men joggeskoen­e får fortsatt kjørt seg på ukentlige turer rundt Mosvannet. Pøllen har alltid vaert glad i å jogge, til sine sønners store forargelse.

Paul John har alltid hatt et glimt i øye og en (tørr) vits er aldri langt unna, uansett hva samtaleemn­et er.

Han har alltid vaert raus med sin tid og andre ressurser, foruten akkurat iskrem. I et barneselsk­ap gikk det så langt at ei lita jente måtte si ifra til han da han hadde forsynt seg med et fjell av sjokoladei­s. Lek og moro har alltid vaert sentralt i hans naervaer og han er den første til å slenge seg ned på gulvet når hans to barnebarn kommer på besøk.

Nå lever han rolige dager i det blå huset på Auglend, hvor han har bodd sammen med sin kone siden 1975.

Dagen i dag feires i Bietigheim­Bissingen i Tyskland, sammen med kone og to sønner, der de heier iherdig på håndballje­ntene i håp om at de skal vinne nok et VM. Det ville vaert helt i Pøllens stil!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway