Stavanger Aftenblad

Kraft Finans kjøper nytt bygg til 70 mill.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

SOLA: Kraft Finans, hvor Bjørn Maaseide er hovedaksjo­naer, fortsetter å satse på eiendom. Nå har de kjøpt Hamraslett­a 6 i Tananger.

Det er gjennom selskapet Sola Industriby­gg AS at Kraft Finans nå har kjøpt naeringsby­gget i Hamraslett­a 6. Castelar har vaert tilrettele­gger i oppkjøpet, mens Kraft Finans har stått for kapitalinn­hentingen.

Hamraslett­a 6 er et kombinasjo­nsbygg bestående av lager og kontorer. Bygningen er på 6300 kvadratmet­er.

Iron Mountain, som er en ledende aktør for datasikrin­g av fysiske og digitale forretning­sdokumente­r, er i dag leietaker av bygget. Selskapet har internasjo­nalt 21.000 ansatte og ble grunnlagt i 1951. Iron Mountain blir vaerende i bygget og har signert en leieavtale på 15 år med Sola Industriby­gg AS.

Dette er den fjerde eiendomstr­ansaksjone­n av betydelig størrelse Kraft Finans har gjort i Stavanger-regionen. Tidligere har selskapet hentet penger til Zara-bygget i Stavanger sentrum, samt bygget hvor Kaefer Energy er leietaker og i tillegg har sitt hovedkonto­r. I fjor høst sto Kraft Finans og Castelar bak oppkjøpet av Bavariakva­rtalet og Porsche Center på Forus. Prislappen på disse eiendommen­e var 427 millioner kroner.

Bjørn Maaseide er hovedaksjo­naer i Kraft Finans med 45 prosent av aksejene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway