Stavanger Aftenblad

Prins Henrik alvorlig syk - kronprins Frederik avbryter OL-besøk

-

KØBENHAVN: Prins Henriks tilstand er alvorlig forverret. Kronprins Frederik forlater derfor OL i Sør-Korea og er på vei hjem til Danmark.

Prins Henrik (83) ble innlagt på Rigshospit­alet i København i slutten av januar etter et ferieoppho­ld i Egypt.

Senere kom det fram at han var blitt undersøkt for en svulst i venstre lunge, men den viste seg å vaere godartet. Kongehuset ønsker ikke å utdype årsaken til at prinsen har blitt dårligere. For bare en uke siden ble det meldt at han skulle behandles for en lungebeten­nelse og at han etter dette kom til å oppholde seg på Fredensbor­g Slot nord på Sjaelland.

– Prins Henriks tilstand er dessverre alvorlig forverret. Hans Kongelige Høyhet kronprinse­n har på denne bakgrunn avbrutt sitt opphold i Sør-Korea, der han var i forbindels­e med de vinterolym­piske lekene. Kronprinse­n er nå på vei til Danmark, skriver kongehuset i en pressemeld­ing fredag morgen.

Demensdiag­nose

Prins Henrik ble også innlagt på sykehus i sommer, og i høst meldte kongehuset at prinsen lider av demens.

Bare en måned tidligere hadde Henrik skapt store overskrift­er da han ga beskjed om at han ikke ville gravlegges sammen med dronning Margrethe. Han begrunnet det med at han ikke kunne legges i graven med sin kone så lenge de to ikke var likeverdig­e.

Ferieoppho­ld i Egypt

Før innleggels­en på Rigshospit­alet 28. januar hadde prinsen siden 4. januar vaert i feriebyen Sharm El Sheikh i Egypt, der han i mange år har kjent en hotelleier.

Den 83 år gamle prinsen var også innlagt på sykehus i sommer, da som følge av smerter i et bein, som oppsto etter en operasjon.

Prins Henrik ble døpt Henri Jean André de Monpezat. Han og dronning Margrethe giftet seg i 1967, og de har to sønner sammen, kronprins Frederik og prins Joachim.

 ?? LARSEN, HÅKON MOSVOLD ?? Prins Henrik med barnebarne­t Isabella og kronprinse­sse Mary på Amalienbor­g slott under folkehylle­sten til dronning Margrethe av Danmark i forbindels­e med hennes 70-årsfeiring i 2010. Fra v. på balkongen: Prins Nikolai, prins Christian, dronning Margrethe, prins Felix, kronprins Frederik, prins Henrik, prinsesse Isabella og kronprinse­sse Mary.
LARSEN, HÅKON MOSVOLD Prins Henrik med barnebarne­t Isabella og kronprinse­sse Mary på Amalienbor­g slott under folkehylle­sten til dronning Margrethe av Danmark i forbindels­e med hennes 70-årsfeiring i 2010. Fra v. på balkongen: Prins Nikolai, prins Christian, dronning Margrethe, prins Felix, kronprins Frederik, prins Henrik, prinsesse Isabella og kronprinse­sse Mary.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway