Stavanger Aftenblad

– Bryne er favoritt mot oss

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter at Bryne banket storebror Viking, ypper de igjen til kamp når de møter Sandnes Ulf i dag.

På Bryne har det vaert en god treningsuk­e etter at de feide Viking av banen med 3-0 i Randaberg Arena forrige lørdag. Trener Ole Hjelmhaug understrek­er at de på ingen måte har tatt av. Han vet at laget gikk ubeseiret gjennom kampene i oppkjøring­en også i fjor, motstanden var litt lettere da.

– Det er alltid kjekt å få bekreftels­er i kamp, men vi er jordnaere og stilte heller oss selv spørsmålet om hvorfor vi var gode. Intensitet, lojalitet og nok løping er svaret. Det handler enkelt og greit om å gjøre oppgavene våre, påpeker Hjelmhaug som brukte en time torsdag til å gjennomgå og analysere kampen mot Viking sammen med spillerne.

– Tror du kampen mot Sandnes Ulf blir den tøffeste så langt?

– Jeg tror Sandnes Ulf-trener Bengt Saeternes skal bruke oppgjøret til å øve og bli kjent med alle de nye spillerne. Vi bruker ikke tid på hvem vi møter, vi bare peiser på, svarer Hjelmhaug.

Langtidssk­adet

Bryne må unnvaere Eirik Rosland som har vaert syk, Mads Bøgild er litt usikker med en vond ankel.

Den tidligere Sandnes Ulfspiller­en, Vegard Skjørestad (spilte for Nybergsund-Trysil i fjor), har trent med Bryne denne uken. Han starter på høyrebacke­n mot Sandnes Ulf og blir vurdert som en mulig erstatter for langtidssk­adde Rune Pedersen Bore.

Troppen komplett

Hos de lyseblå i Sandnes står nykommeren fra Start, Niels Vorthoren (27), over lørdagens kamp. Han er ikke helt i kampform og får sin debut borte mot Jerv neste fredag. Onyekachi Ugwuadu (20) fra Sarpsborg 08 kommer innpå etter hvert når Kent Håvard Eriksen eller Erixon Danso tas av i 2. omgang.

Sandnes Ulf har bare spilt én treningska­mp, da slo de EIK 3-0 etter scoringer av Ari Mohr Jonsson, Kent Håvard Eriksen og Axel Kryger. Totalt har Saeternes mistet 10 spillere fra i fjor, men hentet ni nye foran årets sesong. Troppen teller i dag 19 spillere, klubbleder Tom Rune Espedal sier til Aftenblade­t at de er ferdige med innkjøpene, pengene er brukt opp. Ledige plasser i troppen skal fylles med egne juniorer.

Flyttet til Naerbø

Sandnes Ulf fikk også med seg at opprykksri­valen og storebror Viking tapte 0-3 for Bryne i sin første treningska­mp. Bengt Saeternes har bare sett høydepunkt­ene fra oppgjøret.

– Jeg anser Bryne som favoritter mot oss etter det de presterte mot Viking, sier han.

– Hva skal dere bruke kampen til?

– Vi har mange nye spillere, derfor har vi så langt jobbet mest med det defensive. Framover i banen får de friere tøyler, svarer Saeternes som også må unnvaere Daniel Edvardsen (vondt kne) og Vidar Nisja (kyssesyken).

Kampen mellom Sandnes Ulf og Bryne skulle egentlig blitt spilt på Bogafjell, men er flyttet til Naerbø lørdag kl. 14.00.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? – Vi har mange nye spillere, derfor har vi så langt jobbet mest med det defensive, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Saeternes før møtet med Bryne.
PÅL CHRISTENSE­N – Vi har mange nye spillere, derfor har vi så langt jobbet mest med det defensive, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Saeternes før møtet med Bryne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway