Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsen har bestemt seg

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

VIKING: Etter to treningska­mper og seks baklengsmå­l har Vikingtren­er Bjarne Berntsen bestemt seg for at to nye midtstoppe­re blir de eneste forsterkni­ngene.

Det sa han til Aftenblade­t etter at de mørkeblå tapte med anstendige 2–3 for et sterkt Brann i Vestlandsh­allen torsdag.

– Vi har rom for å hente to spillere og prioritere­r to rutinerte midtstoppe­re. Noen flere nye blir det ikke, fastslår Berntsen.

– Hvilke vurderinge­r ligger bak beslutning­en?

– Vi ønsker dobbeltdek­ning på alle posisjoner. Per i dag har vi bare to unge og uerfarne midtstoppe­r i troppen.

– En av to vi henter inn, skal helst vaere litt fleksibel og skal gjerne kunne spille back i tillegg til midtstoppe­r da vi bare har tre rene backer, sier Bjarne Berntsen.

De to midtstoppe­rne i troppen per dato er nykommer Tord Johnsen Salte (ex. Lyon) og Kristian Sirum Novak. Backene Berntsen tenker på, Viljar Helland Vevatne, Claes Kronberg og Rasmus Martinsen.

– Vi har naturligvi­s spillere i troppen som kan ta flere posisjoner, for eksempel Julian Ryerson og André Danielsen som begge kan ta backposisj­onen, men vi ønsker primaert å beholde dem på midten.

– Hva tenker du om offensive posisjoner, angriperne?

– Vi har ikke rom for å forsterke eller endre troppen hvis ikke noen går ut før sesongstar­t, opplyser Berntsen.

– Du vet aldri helt hva som skjer i denne bransjen, tilføyer han.

Viking har rundt 1,5 millioner kroner å bruke på de to forsterkni­ngene som skal inn. Vikings konklusjon medfører også at Zlatko Tripic ikke er like aktuell nå.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway