Stavanger Aftenblad

Johannes Høsflot Klaebo får ingenting gratis

-

OL: De norske løperne på 30-kilometere­n i morgen har fått frie tøyler. Johannes Høsflot Klaebo (21) vet godt at han får ingenting gratis i jakten på OL-gullet.

Klaebo er en avslutter. De tre øvrige norske på skiathlonl­aget er kapasitets­løpere. Da snakker vi om Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund.

Den unge trønderen kjennetegn­es foreløpig først og fremst som en avslutter, og situasjone­n foran morgendage­ns skiathlon er ikke ulik slik situasjone­n har vaert mange ganger i mesterskap med Petter Northug som norsk spydspiss og favoritt.

Der de tre andre norske og storparten av utlendinge­ne drømmer om størst mulig fart underveis, håper Klaebo på en annen utvikling.

Han erkjenner at stor fart underveis ikke er noe drømmescen­ario.

– Nei, det er jo egentlig ikke det. Jeg må bare bite meg fast så godt det lar seg gjøre. Det er et vanlig skirenn. Det ble gått hardt på Lillehamme­r, for meg så handler det om å henge med til slutt og at jeg har gode nok bein til å kjempe. Dette er åpent, sier Klaebo.

Brutalt

21-åringen står med ni verdenscup­seirer denne sesongen, og han er på alles lepper før det smeller i gang med 30 kilometere­n i Pyeongchan­g i morgen. Klaebo er fullt klar over at det er ulike interesser i det norske laget. Landslagss­jef Tor Arne Hetland har gitt frie tøyler til alle fire.

– Det er ingen tvil om at vi har litt forskjelli­ge planer. Det er slik det er. Det handler om hvilke egenskaper man har. Jeg er sprinterty­pen og må vaere med så lenge som mulig, og så blir det kanskje de tre andre sin jobb å dra til hvis de har en plan om det, sier Klaebo.

Klaebo vant sesongens eneste internasjo­nale tremil i Lillehamme­r før jul. OL-tremila blir bare hans andre i karrieren. Han kan bli den yngste gullvinner­en i langrenn noensinne.

– Et gull hadde gjort seg, men det er mer som skal til enn bare å komme hit og hente seg et gull. De tre som står her, kan fort stå over meg på resultatli­sten, mener han.

To favoritter på laget

Klaebo sier at han prøver ikke å gjøre det til noe større enn det. Det handler om å komme først til mål.

– Jeg skal følge de samme rutinene og vaere like disipliner­t. Det gjelder å senke skuldrene. Hvis man begynner med hokus pokus, så kan det gå feil vei.

Lagkamerat Hans Christer Holund oppsummert­e det hele presist:

– Vi har store favoritter på laget, og så har vi to outsidere. Om det er Johannes eller Martin som vinner for Norge, spiller ingen rolle. Alle vet at om man skal ta Klaebo på oppløpet, så må han vaere bra sliten, og det tror jeg utlendinge­ne er klare over også. Det er ikke gitt at vi trenger å gjøre noen ting. Det er heller andre som må sette farten, påpeker Holund. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway