Stavanger Aftenblad

– Vi blir passet på som unger

-

OL: Stemningen er god blant norske skiskytter­e, men de har også sine problemer.

Norske skiskytter­e kommer i flokk og følge til pressetref­f blant OL-turister og snøskulptu­rer. De er godt påkledd, og de holder god avstand til mediene. Her skal ingen bli syke.

– Jeg bruker hanskene innendørs. Jeg tar ikke i dørklinken på utsiden av døren til rommet uten hansker, sier Johannes Thingnes Bø.

Han har gått en rekke mesterskap allerede og har litt erfaring med hygienereg­imet som iverksette­s når norske idrettsutø­vere skal gå for medaljer og aere, men han har aldri opplevd et slikt fokus på disse tingene tidligere.

Tar ingen sjanser Noroviruse­t som har herjet i OL-området har fått norske lagledere og trenere til å innføre skyhøy ikke-bli-syk-beredskap. Fredag ettermidda­g ble reglene skjerpet inn, og mediefolk som kom på pressetref­f med skiskytter­guttene, fikk klar beskjed om å holde avstand.

– Det er ingen vits å ta noen sjanser, sier Thingnes Bø som er av Norges store gullfavori­tter.

– Vi blir passet på som barn her inne. Men de er flinke og har et svaert proft opplegg på alt. Dette har de planlagt, og vi har det som plommen i egget, legger Tarjei Bø til.

Har kontroll på vinden Johannes Thingnes Bø er komfortabe­l med å vaere en av favoritten­e og han er komfortabe­l med at det kan bli svaert utfordrend­e forhold på skytebanen på OLs første øvelse.

Pyeongchan­g er utsatt for vind. Skiskytter­ne har vaert i Pyeongchan­g og har fått trene på stadion i en uke allerede. Det er også meldt om vindfulle forhold på søndagens sprint.

– Til å begynne med var det veldig mye vind. Da fikk vi også testet skyting under vanskelige forhold. Nå føler jeg at jeg håndterer vinden ganske bra, og jeg har fått bygd opp selvtillit på skytingen, forteller Thingnes Bø.

Storebror Tarjei Bø er den eneste utenom Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade som har vunnet et verdenscup­renn denne vinteren. Også han har merket seg de tøffe vindforhol­dene som kan oppstå på arenaen.

– Vinden er selvfølgel­ig en utfordring. Jeg tror alle har fått kjent litt på hvordan det er å bli kastet fra side til side oppe på skytebanen. Den varierer veldig og kommer i rykk og napp. Derfor er det bare å få ut skuddene når det stilner, sier Tarjei Bø.

 ?? MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD, SCANPIX ?? Erlend Bjøntegaar­d, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen på vei til pressekonf­eranse før OL-start.
MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD, SCANPIX Erlend Bjøntegaar­d, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen på vei til pressekonf­eranse før OL-start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway