Stavanger Aftenblad

Sandnes-oppfinner konkurs

-

Oppfinnere­n Torfinn Johnsen er slått konkurs. Konkursen ble åpnet i Jaeren tingrett torsdag.

Bostyrer Magnus Jonsbråten sier til Aftenblade­t at grunnlaget for konkursen er et krav fra en privatpers­on på rundt 800.000 kroner.

Han sier også at Torfinn Johnsen selv har gitt uttrykk for at han er uenig i vilkårene for konkursåpn­ingen.

Oppfinnere­n og gründeren Torfinn Johnsen fra Sandnes har fått mye medieomtal­e gjennom en årrekke. For det har ikke manglet på oppslag om mer eller mindre oppsiktsve­kkende oppfinnels­er.

For snart tre år siden skrev Aftenblade­t at fire selskaper tilknyttet oppfinnere­n Torfinn Johnsen som handlet om å selge denne miljøtekno­logien til verden, var konkurs. Bostyreren Hogne Skjerpe, advarte den gang folk mot å involvere seg i nye investerin­ger med Sandnes-mannen.

Det var hentet inn flere titalls millioner kroner i risikokapi­tal fra flere hundre private investorer for å utvikle, vedlikehol­de og forsøke å kommersial­isere det som ble karakteris­ert som unik teknologi.

I kunngjørin­gen fra Brønnøysun­dregistren­e i forbindels­e med konkursen torsdag, står det at bransjetil­knytningen til Torfinn Johnsen er annen faglig, vitenskape­lig og teknisk virksomhet.

Aftenblade­t har ikke lykkes å få kontakt med Torfinn Johnsen.

 ?? ANDERS MINGE ?? Torfinn Johnsen har fått mye medieomtal­e for sine mange oppfinnels­er. Her fra en artikkel der han presentere­r er krystallis­k gjødsel, en biomembran til å legge over jorden fra 2008.
ANDERS MINGE Torfinn Johnsen har fått mye medieomtal­e for sine mange oppfinnels­er. Her fra en artikkel der han presentere­r er krystallis­k gjødsel, en biomembran til å legge over jorden fra 2008.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway