Stavanger Aftenblad

Alle omkom da passasjerf­ly styrtet

-

MOSKVA: Alle de 71 som var om bord, mistet trolig livet da et innenriks passasjerf­ly styrtet like etter avgang fra Moskva i går, opplyser russiske myndighete­r.

Flyet skulle til byen Orsk i Ural, men flygeleder­ne mistet radarkonta­kten med det to minutter etter avgang fra Domodedovo­flyplassen sør for Moskva søndag ettermidda­g, melder det russiske nyhetsbyrå­et Interfax.

Flyet, som er av typen Antonov An-148, tilhører selskapet Saratov Airlines. Det var i rundt 2.000 meters høyde da kontakten med kontrolltå­rnet ble brutt.

Det styrtet naer landsbyen Argunovo, rundt 50 kilometer øst for flyplassen. Øyenvitner forteller til Interfax at de så flyet falle brennende mot bakken.

– Besetninge­n og passasjere­ne hadde ingen sjanse til å overleve, sier en kilde i den russiske redningstj­enesten til nyhetsbyrå­et. Flyet hadde 65 passasjere­r og en besetning på seks om bord.

Vrakrester er spredt over et stort område, og redningsar­beidet er vanskelig. Redningsma­nnskaper greier ikke å ta seg fram til stedet med kjøretøy, men må gå til fots.

Over 150 redningsma­nnskaper er satt inn i arbeidet, og flere levninger av omkomne er funnet. Russisk TV viser bilder fra ulykkesste­det der man kan se små vrakdeler som ligger spredt utover et stort jorde.

President Vladimir Putin har sendt sine kondolanse­r til de pårørende. Samtidig opplyser guvernøren i Orenburg-regionen, der byen Orsk ligger, at over 60 av passasjere­ne var fra regionen. (NTB)

 ?? MITYA ALESHKOVSK­Y ?? Det var et fly av denne typen som styrtet i Russland i går.
MITYA ALESHKOVSK­Y Det var et fly av denne typen som styrtet i Russland i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway