Stavanger Aftenblad

La skogen gro naturlig

- Eirik T. Thorsen Kristianly­st skole, 13 år

SØRMARKA: Det er dumt for barn når det ikke er noen høye traer å klatre i.

Mange barn leker i Sørmarka med å klatre i traerne eller bygge hytter i dem, men nå har kommunen begynt å felle traerne der og på forskjelli­ge lekeplasse­r.

Kuttet ned nesten alle

En lekeplass i naerheten av meg, Kumarka, hadde nettopp mange fine traer som gjorde det koselig å vaere der. Nå har kommunen kuttet ned nesten alle og gjort det til et trist sted hvor barn ikke kan leke i traerne lenger. Jeg så en fugl i et av de få traerne som står igjen, den satt på en skrøpelig grein og kvitret før den fløy vekk for å finne et nytt hjem. Dette viser at også dyr ikke vil vaere der lenger. Jeg skjønner at kommunen kanskje har lyst til å lage fin utsikt eller gjøre det litt mer åpent, men det ødelegger for barn og dyr. Hvem er det vanligvis som bruker parker og skogen? Det er jo for det meste barnefamil­ier og aktive mennesker som ønsker å nyte naturen.

Opprydning istedenfor opphogging

Et annet eksempel er at i Sørmarka ved gapahuken er det blitt kuttet mange store traer. Dette er et område som blir brukt til skoleturer, det er mulig for familier å tenne bål i gapahuken, og barn kan leke fordi det er fotballban­e og treningsap­parater i naerheten. Det er greit å trimme traer og busker rundt som kan komme i veien, men jeg husker hvor kjekt det var når vi kunne klatre i traerne rundt. Før var det fint og koselig å gå der, men nå er det bare haugevis med traer og greiner som ligger på bakken og råtner. Det er trist at barna ikke får leke sånn som de gjorde før. Jeg kan se at det hjelper å få lys inn i skogen og gjøre det litt mer åpent, men de tar vekk alle de gamle og fine stedene og ødelegger for barn som liker å leke i disse områdene.

Jeg synes det beste er om skogen får lov til å gro naturlig i stedet for at kommunen kutter den ned. Det beste hadde vaert å bruke ressursene på opprydning istedenfor opphogging.

 ?? NTB SCANPIX, ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? «Jeg skjønner at kommunen kanskje har lyst til å lage fin utsikt eller gjøre det litt mer åpent, men det ødelegger for barn og dyr», skriver Eirik T. Thorsen.
NTB SCANPIX, ILLUSTRASJ­ONSFOTO «Jeg skjønner at kommunen kanskje har lyst til å lage fin utsikt eller gjøre det litt mer åpent, men det ødelegger for barn og dyr», skriver Eirik T. Thorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway