Stavanger Aftenblad

Prisdryss til lokale korps

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

NORGESMEST­ERSKAP: Lørdag kveld ble prisene i NM for brassband delt ut for 40. gang. Både Gjallarhor­n, Stavanger kommunes korps og Randaberg Musikkorps gikk til topps i sine divisjoner.

Musikkorps­et Gjallarhor­n med dirigent Rune Gundersen stakk av med seieren i 1. divisjon, med bare et halvt poeng margin. Dermed får Stavanger nå to korps i elitedivis­jonen. Korpset fikk også solistpris­en i sin divisjon, den gikk til kornettist Sigve Kolstad.

– Dette er veldig gjevt, og litt overrasken­de. Vi er en gjeng som har bygget korpset stein for stein, vi har aldri toppet laget, så dette er et resultat av langsiktig, hardt arbeid, sier leder Hartvig Amdal i Musikkorps­et Gjallarhor­n.

Korpset gikk til topps i 1. divisjon i fjor også, og fikk da tilbud om opprykk, noe de takket nei til. I år er imidlertid svaret ja. – I fjor trodde vi egentlig bare at vi hadde vaert heldige. Men nå er det ingen bønn. Det er ganske stor forskjell på å spille i 1. divisjon og i elitedivis­jonen. I 1. divisjon konkurrere­r man bare med et selvvalgt stykke, mens man i eliten også får et pliktstykk­e som man har forholdsvi­s kort tid til å øve inn. Så det innebaerer mye mer arbeid, sier Amdal.

Flere lokale opprykk Stavanger kommunes korps gikk til topps i 4. divisjon.

– Vi er veldig glade, dette er veldig kjekt. Vi har prøvd å rykke opp noen år, men det er vanskelig. Det er mange gode korps, og alle øver like mye. Denne gang valgte vi et stykke som jeg tror passet korpset godt. Vi har nok fått litt troen på oss selv. Nå er målet å fortsatt vaere gode nok til å bli vaerende i 3. divisjon, sier leder Helga Rasmussen i Stavanger kommunes korps.

Randaberg Musikkorps vant 5. divisjon. Korpset hanket også inn prisen for beste solist i sin divisjon.

– Dette har vi jobbet for i mange år, så vi er veldig stolte. Nå skal vi jobbe videre med å bli vaerende i 4. divisjon. Vi er også veldig glade på de andre lokale korpsene sine vegne, det var mange fra vårt distrikt som hevdet seg i år, sier leder Jorunn Bogevik i Randaberg Musikkorps.

– Skyhøyt nivå

Stavanger Brass Band var det eneste korpset fra vårt distrikt som konkurrert­e i elitedivis­jonen. Korpset endte på 3. plass. Eikanger-Bjørsvik Musikklag stakk av med seieren.

Leder Ulf Rosenberg i Stavanger Brass Band forteller at nivået i elitedivis­jonen var skyhøyt i år. – Det var jevnt over veldig høye poengsumme­r. Eikanger-Bjørsvik gjorde en fantastisk framføring som de fikk 99 poeng for. De fleste forhåndsti­psene gikk på at de ville vinne, så det er et ukontrover­sielt resultat. Stavanger Brass Band går alltid for seier, men jeg tror likevel ikke det er noen sure miner i kveld, sier Rosenberg til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway