Stavanger Aftenblad

Tor Obrestad 80 år

-

Forfatter og journalist Tor Obrestad, er 80 år 12. februar.

Jubilanten vokste opp på Obrestad og var et år hjemme på gården etter framholdss­kolen. Deretter tok han landsgymna­s på Bryne og laererskol­e på Elverum. Mellom engelsk og pedagogikk ved Universite­tet i Oslo dobbeltdeb­uterte han som forfatter. Det var høsten 1966, med noveller og dikt.

Obrestad har gitt ut mange bøker – noveller, romaner, dikt, gjendiktni­nger, barnebøker, skuespill, dokumentar­er og essay. Han har også skrevet biografier om blant andre Arne Garborg, Hulda Garborg og Einar Førde.

I yngre år var han en lovende mellomdist­anseløper på 800 og 1500 meter og hadde kretsrekor­den på 1000 meter. Senere økte lengden på løpene, hans beste maratonløp holdt til bronseplas­s under Oslo Marathon. 2,37.00 var en god tid for en 43-åring. Da han bodde på Østlandet var skigåing en god treningsfo­rm og han debuterte i skirennet Sesilåmi som 60-åring.

Obrestad var ansatt som journalist i Stavanger Aftenblad fra 1990 til 2005. Han har også vaert bokanmelde­r i Aftenposte­n, forlagskon­sulent, og sterkt engasjert i Forfatterf­oreningen.

Obrestad sto sentralt i den såkalte Profil-kretsen, i AKP (m-l) store litteraere tid.

Tor Obrestad har mottatt flere priser, som Tarjei Vesaas debutantpr­is i 1966, Noregs Mållags barnebokpr­is, Stavanger Aftenblads kulturpris og Sarpsborgp­risen.

 ?? SVEIN JARL LIESTØL ?? I februar starter feltsesong­en for skytterne. Stavanger skytterlag samlet nylig mange av sine skyttere til trening og innskyting på Rennesøy skytebane. Her er deltakerne samlet sammen med foreldre, søsken og instruktør­er: Jostein Lassen, Oline H....
SVEIN JARL LIESTØL I februar starter feltsesong­en for skytterne. Stavanger skytterlag samlet nylig mange av sine skyttere til trening og innskyting på Rennesøy skytebane. Her er deltakerne samlet sammen med foreldre, søsken og instruktør­er: Jostein Lassen, Oline H....
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway