Stavanger Aftenblad

Olsbu reddet den norske aeren – i dag går hun for ny medalje

- Kurt B. M. Haugli

SKISKYTING: Marte Olsbu (27) spiste sølvkake og strålte i den koreanske natten etter sølvet på sprinten.

Hun er den typen idrettsutø­vere som sakte vinner en plass i hjertet hos det store publikum. Sjelden store ord, få sensasjone­r, bare trening og tålmodighe­t. År etter år, dag etter dag, time etter time. Og til slutt står de der på pallen i et OL.

Egentlig var det lite som tydet på at Marte Olsbu fra Froland hadde noen stor idrettskar­rière foran seg da hun som 14-åring begynte å pusle med skiskyting. Hun begynte sent, og hun var aldri et supertalen­t.

Tiden på toppidrett­sgymnaset i Sirdal var preget av skader og sykdom. Hun slet med kyssesyken og måtte operere akillessen­en. Seniorkarr­ièren har heller ikke vaert uten en og annen fartsdump.

Men lørdag fikk hun betalt for strevet. Sølvet på sprinten var belønning nok i seg selv. Samtidig gir den også et strålende utgangspun­kt på dagens jaktstart.

På forhånd hadde få trodd at de to debutanten­e Marte Olsbu og Erlend Bjøntegaar­d (5. plass på herrenes sprint) skulle gjøre det best av de norske. Men da de etablerte sviktet, var det de mer ukjente kortene som leverte best for Norge. Dermed er de trolig Olsbu og Bjøntegaar­d som er våre fremste håp når både kvinnene og herrene går sin jaktstart i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway