Stavanger Aftenblad

Store utskiftnin­ger i Sandnes gir flere unge muligheten

- Svein Hagen

TRENINGSKA­MP: Vegard Aasen går inn i sin fjerde sesong for Sandnes Ulf, men enda har han ikke klart å slå skikkelig til. Nå satser han på at det snur.

Sandnes Ulf hadde ikke alt for store problemer med å slå Bryne, men samtidig mener Bengt Saeternes at laget trenger tiden fram mot seriestart for å samspille laget etter de mange utskiftnin­gene i troppen foran denne sesongen.

Før pause kunne det imidlertid virke som om mye av dette arbeidet allerede var kommet veldig langt. Spesielt angrepsmes­sig viste Sandnes Ulf oppløftend­e taker på den flotte banen i Nye Loen på Naerbø. Det var da heller ikke ufortjent at laget ledet 2-0 til pause etter scoringer av Kristia Brix og Erixon Danso.

– Mye var bra før pause og vi scoret også to mål etter fine angrep. Og jeg synes det var kjekt å se blant annet at unge Vegard Aasen var på hugget i den omgangen han spilte. Han har slitt med både sykdom og spilletid de sesongene han har vaert rundt Alaget så langt, men det kan fort snu seg denne sesongen, mener trener Bengt Saeternes.

Håper på god utvikling

Selv håper Vegard Aasen at dette er sesongen han skal få den utviklinge­n han har ventet på de siste sesongene.

– Det ville i så fall vaert på tide, det har slett ikke vaert noen dans på roser for meg i Sandnes Ulf. Sykdom og utlån er jo ikke akkurat noe drømmescen­ario for en ung og ambisiøs spiller, mener han.

Han følte kan kom til sin rett på høyrekante­n i oppgjøret mot Bryne i Nye Loen på Naerbø lørdag. Gang på gang kom han ned til dødlinjen og fikk sendt inn noen gode innlegg.

– I den formasjone­n vil spiller i for tiden, så kommer jeg mer og mer til min rett. Jeg blir veldig mye involvert i spillet, og det liker jeg godt. Men jeg vet samtidig at vi snakker om tidlig i februar og det er lang tid fram til seriestart. Håpet om å vise meg så godt fram i treningska­mpene framover vokser med økende selvtillit, og da er jo plassen i startelver­en i serien et overordnet mål, understrek­er Vegard Aasen.

For utålmodige og upresise Bryne-trener Ole Hjelmhaug er klar på at hans spillere var alt for utålmodige og upresise i kampen mot Sandnes Ulf.

– Det meste stemte for oss mot Viking inne i Randaberg Arna sist helg, det gjorde det ikke utendørs mot Sandnes Ulf i denne kampen. Spillerne var til tider veldig upresise i sine pasninger, samtidig som de ikke hadde den tålmodighe­ten i spillet som de profiterte på sist. Jeg vil også understrek­e at vi tapte for et meget godt lag i denne kampen, sier Hjelmhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway