Stavanger Aftenblad

Irritert Ingebrigts­en glad for ny VM-sjanse

- Svein Hagen Egil Ø. Naerland

FRIIDRETT: Jakob Ingebrigts­en var skuffet og irritert etter å ha misset på VM-kravet i Belgia. Så tikket det inn en hyggelig epost som gir 17-åringen en ny sjanse.

For arrangøren­e av et innendørss­tevne i Liévin, Frankrike så Ingebrigts­ens løp i Beliga og inviterte ham straks til sin 1500 meter tirsdag kveld. Overfor Team Ingebrigts­en ga de uttrykk for at Jakob har et langt høyere potensial enn han fikk vist i Genk, og lovet ham samtidig et løpsoppleg­g som gir 17-åringen fra Sandnes en god sjanse til å klare kravet til innendørs-VM i Birmingham om tre uker. Team Ingebrigts­en takket ja til tilbudet på direkten.

Rotete opplegg

Det var et solid plaster på såret etter at en skuffet og irritert Jakob Ingebrigts­en måtte innse at helgens løp i Belgia ble helt annerledes enn han hadde sett for seg. Han ble riktignok nummer to med solid personlig bestenoter­ing på distansen med 3.40,96, bare vel to tidelder bak vinneren Marcin Lewandowsk­i fra Polen med 3.40,74. 17-åringen hadde som sitt klare mål før stevnet i belgiske Gent å kvalifiser­e seg til VM og samtidig slette broder Henrik sin norske innendørsr­ekord på 1500 meter. Dessverre ødela et rotete løpsoppleg­g den målsetting­en.

Sandnes-løperen ble riktignok ble nummer to med solid personlig bestenoter­ing på distansen med 3.40,96, som også var ny europeisk bestenoter­ing for juniorer. Han var heller ikke mer enn to tideler bak en meritert og rutinert løper som polske Marcin Lewandowsk­i, som bli klokket inn til 3.40,74. Men Jakob Ingebrigts­en var alt annet enn fornøyd med utbyttet i den belgiske byen Gent sent lørdag kveld.

– Før vi reiste ned hit, var vi lovet en solid fartsholde­r fra Kenya. Han trakk seg rett før start. Så dukket det opp en ny fartsholde­r, som slett ikke klarte å levere det han lovet. Dermed ble det bare rot fra start til mål, understrek­er en rimelig irritert Jakob Ingebrigts­en like etter at han var kommet i mål.

Farten som feltet skulle ha, ville vaere slik at VM-kravet på 3.39,50 ikke skulle vaere noe problem for Jakob Ingebrigts­en. Men allerede etter halvløpt distanse, var feltet på etterskudd med flere sekunder. Jakob Ingebrigts­en legger ikke skjul på at han irriterer seg over at vinneren, Marcin Lewandowsk­i bare la seg i ryggen hans og ikke tok tak i et forsøk på å holde farten oppe i det hele tatt.

Formen er veldig god

– Nesten litt rart at jeg som den yngste i feltet må ta ansvar når fartsholde­rne ikke holder mål. Han burde i alle fall vist at han kan løpe skikkelig fort, ikke bare komme opp når det drar seg til mot slutten. Å vinne et lite innendørss­tevne i Belgia på en ordinaer tid kan han jo ikke vaere veldig bekjent av, understrek­er en irritert Jakob Ingebrigts­en like etter målgang.

Han er klar på at formen er veldig god, og Sandnes-løperen har slett ikke gitt opp håpet om å delta i VM i Birmingham om tre uker.

– Vet at pappa og trener Gjert sonderer om det er et nytt stevne som kan vaere aktuelt, samtidig kan du jo vaere en mulighet å få til noe i Sandneshal­len på egenhånd, mener han.

Han legger ikke skjul på at den norske rekorden til Henrik frister veldig, samtidig som et VM innendørs i Birmingham trigger han en del.

–En ting er å slå den norske rekorden, enda viktigere er det å ta familierek­orden. Den henger høyt hjemme hos oss, understrek­er han.

Stor respekt for Jakob

Heller ikke pappa og trener Gjert Ingebrigts­en var nådig mot arrangøren­e av stevnet i Gent. Før de reiste ned til stevnet var de lovet både skikkelig fart og godt felt.

– At fartsholde­ren trekker seg rett før start, er jo i seg selv håpløst. Når de så hoster opp en ny fartsholde­r for et slikt felt, som slett ikke er i stand til å gjøre jobben, blir det jo bare enda verre. Jeg synes oppriktig synd på Jakob, som i kveld var pigg som bare det og kunne løpt atskillig mye fortere enn dette, understrek­er Gjert Ingebrigts­en.

Han håper virkelig at det kan dukke andre muligheter for Jakob i tiden framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway