Stavanger Aftenblad

– Helt rått

-

LANGRENN: OLdebutant­en Ragnhild Haga knuste konkurrent­ene og gikk inn til gull på gårsdagens 10 kilometer.

– Det er helt rått, sa Ragnhild Haga til Eurosport etter å ha knust alle konkurrent­ene.

Favoritten Charlotte Kalla så ut til å innfri favorittst­empelet da hun tok ledelsen og var i tet halvveis, men den norske OLdebutant­en var kun noen små sekunder bak.

Satte Kalla på plass

Etter 6,2 kilometer hadde den norske 27-åringen overtatt ledelsen. Haga skrudde opp tempoet ytterliger­e de to siste kilometern­e, og i mål hadde hun knust Kalla med 20,3 sekunder.

– Det var slitsomt, men det er godt å kjenne at jeg har gitt det jeg kunne. Ragnhild koblet grepet tidlig, og jeg fokuserte på egen prestasjon, sa den svenske favoritten til Eurosport etter å ha blitt henvist til sølvplass

Det så lenge ut til at det skulle bli en sekundstri­d mellom Haga og Kalla, men den norske jenta avgjorde de siste kilometern­e.

– Da jeg satte utfor den siste bakken, tenkte jeg at det var den viktigste bakken i mitt liv. Jeg ga alt jeg kunne. At jeg tar denne muligheten er jeg utrolig fornøyd med, sa Haga som la til at hun var livredd for at Kalla skulle skru opp tempoet mot slutten.

Bjørgens 12. OL-medalje

Marit Bjørgen gikk inn til delt bronse, 31,9 sekunder bak den norske gullvinner­en. Bronseplas­sen må hun dele med finske Krista Pärmäkoski. Lenge så det ut til at amerikansk­e Jessica Diggins skulle snyte Rognes-jenta for medalje, men klokka viste 4,1 sekunder i Bjørgens favør da amerikaner­en passerte mållinjen. Dermed tok Bjørgen sin 12. OL-medalje i karrieren.

– Jeg var så sikker på at medaljen røk. Jessica Diggins hadde en bra ledelse, sa en fornøyd Bjørgen til Eurosport, og la til at hun gledet seg over Hagas kanonløp.

– Jeg er litt målløs. Jeg er vanvittig glad på Ragnhilds vegne. Det er rått, jaekla rått. Jeg tror ikke hun får sove i natt, sa Bjørgen videre.

– Fantastisk

Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til sjuendepla­ss, et drøyt minutt bak den norske vinneren. Hun var ikke helt fornøyd med eget løp, men var glad på vegne av Ragnhild Haga.

Heidi Weng ble nummer elleve, slått med nesten halvannet minutt. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway