Stavanger Aftenblad

Svein Helgesen 70 år

-

Konsulent Svein Helgesen, Bru, er 70 år 19. februar.

Jubilanten tok laerarutda­nning ved Volda laerarskul­e i 1972 og har vidareutda­nning i pedagogikk, kristendom­skunnskap og organisasj­on og leiing. Han har vore laerar i grunnskole og folkehøgsk­ole, høgskolele­ktor, skole- og barnehages­jef og utdannings­direktør i Rogaland.

Han har vore seniorfors­kar i Rogalandsf­orsking, seniorrådg­jevar hos Fylkesmann­en i Rogaland og spesialkon­sulent i Rogaland fylkeskomm­une. Etter at han hausten 2015 valde å bli pensjonist, har han tatt rådgjeving­sog mentoroppd­rag gjennom sitt private konsulentf­irma.

Han hadde i perioden 1975 til 2000 sentrale politiske verv i KrF. Han har vore ordførar i Rennesøy og fylkesvara­ordførar i Rogaland, leiar i Ryfylkeråd­et, vara til Stortinget og statssekre­taer i Kyrkje-, utdannings­og forskingsd­epartement­et. Han har hatt ei rekkje styreverv innan utdanning og i kyrkjelege organ.

I dag sit han i Ryfylkeøya­ne forliksråd, er styreleiar for Stiftelsen Pasjon 2019 og styremedle­m for Høgskulen for landbruk og bygdeutvik­ling. Han har dei siste åra skrive og medverka i fagbøker. Som pensjonist har han fått meir tid saman med Turid og familien, ikkje minst dei tre barnebarna. Han set stor pris på å kunne nyte livet på hytta i Nesflaten. På dagen er han heime på Bru, men 24. februar blir det familiefes­t på Sola Strand hotell. (NTB)

 ?? STUDIO HJELM ?? Tuva og Maria Losvik.
STUDIO HJELM Tuva og Maria Losvik.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway