Stavanger Aftenblad

Garcia overtar lokalene til Basil i Stavanger øst

- Ingebjørg Iversen ingebjorg.iversen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Garcia har holdt til på Forus i 15 år. Nå kommer konseptet til Østre Bydel.

– Her blir det spansk, italiensk og fransk mat. Mat inspirert av Middelhave­t, sier daglig leder i Garcia, Kristian Sevland.

Han har drevet Garcia ved golfbanen på Sola siden 2003.

Garcia Restaurant­er hadde Basil & Co som kunder, og var ikke i tvil om at de ville overta lokalet da den italienske restaurant­en gikk konkurs.

Østre bydel er en livlig og ung bydel, synes Sevland.

– Denne restaurant­en har livets rett, og er veldig flott. Vi kommer til å gjøre noen endringer, det vil blant annet bli servering fra bordene og større uteserveri­ng.

Sevland vil ikke avsløre hvor mye penger de vil bruke på den nye restaurant­en.

– Riktig å satse nå

Med seg på laget har han konsernkjø­kkensjef Anders Marcussen, som har jobbet som kokk i rundt 18 år. De har begge troen på at restaurant­en åpner på riktig tid.

– Vi har stor tro på konseptet, og følte det var riktig å satse nå, sier Sevland.

De har valgt å slå seg ned i en bydel hvor det finnes noen spisestede­r fra før. De ser på konkurrans­e som noe positivt.

Åpner i løpet av sommeren

– Jo mer folk, jo kjekkere er det. Folk avler folk. Vi vil vaere med å lage et miljø, gjøre det interessan­t, sier Sevland.

Østre bydel er ikke den eneste plassen hvor Garcia åpner i løpet av året - de skal også flytte inn i eksisteren­de serverings­lokaler i Stadionpar­ken på Hinna.

Sevland og Marcussen gleder seg til å åpne restaurant­en på Storhaug, og leter etter riktige folk til å drive den.

– Det er vanskelig å si når vi kommer til å åpne, men vi håper å åpne før eller i løpet av sommeren, sier Sevland og smiler.

 ?? INGEBJØRG IVERSEN ?? Kristian Sevland, til venstre, og Anders Marcussen gleder seg til å ta over de tidligere lokalene til Basil & Co.
INGEBJØRG IVERSEN Kristian Sevland, til venstre, og Anders Marcussen gleder seg til å ta over de tidligere lokalene til Basil & Co.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway