Stavanger Aftenblad

Avviser storstilt utbygging i Luravika

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Kommunens eget 0tomtesels­kap har lenge jobbet med store utbyggings­planer i Luravika, men planene blir avvist i forslaget til kommunepla­n fordi det kommer i konflikt med havneområd­et.

Aftenblade­t har skrevet flere saker om de store planene til Sandnes tomteselsk­ap, som ønsker å skape en helt ny bydel langs Gandsfjord­en med inntil 2000 boliger og plass til 4500 mennesker. Tomteselsk­apet foreslår å fylle ut 100.000 kvadratmet­er i Luravika og legge til rette for boliger, bystrand, ny lystbåthav­n, barnehage og forsamling­shus.

Men nå stikker administra­sjonen kjepper i hjulene for planene, selv om de er helt i tråd med ønske om utbygging langs kollektiva­ksen.

– Her er det en intern interessek­onflikt i kommunen. Utbygginge­n av Luravika kommer i direkte konflikt med Sandnes havn. Noe som også er tydelig kommuniser­t av havna. Vi holder døren åpen for neste revisjon, men da må vi komme frem

Skuffet

Sandnes tomteselsk­ap og Bane Nor Eiendom (tidligere Rom eiendom) eier en halvpart hver av eiendommen.

– Jeg er veldig overrasket. Planene er helt i tråd med målet om å bygge ut langs bussveien og jernbanen. Det finnes jo ikke en bedre plassering. Store strategisk­e grep som dette må vaere viktigere enn utviklinge­n av havneområd­et, mener Torgeir Ravndal, daglig leder i Sandnes tomteselsk­ap.

Han er også skuffet over at kommunen har avvist boligutbyg­ging på Brattebø ved Melshei og muligheten for å bygge ut et stort industriom­råde på Foss Eikeland.

– Bystyret har vedtatt at vi skal legge til rette for naeringsut­vikling og miljøvennl­ig industri. Vi har spilt inn et 240 mål stort område på Foss Eikeland. Bystyret har også vedtatt at vi skal legge

Sendes ut på høring

– Det er derfor det er avgjørende å komme inn i denne kommunepla­nen. Nå får vil sette vår lit til politikern­e, sier Ravndal.

Det foreslåtte togstoppet på Lura blir derimot ikke avvist i administra­sjonens forslag til ny kommunepla­n.

– Vi mener det bor nok folk i Lura bydel til å kunne forsvare et togstopp allerede i dag. Togstoppet er derfor tatt med i kommunepla­nen, sier Barvik.

Før året er omme skal politikern­e vedta ny kommunepla­n for perioden 2019-2035. En langsiktig plan som blant annet legger føringer for hvor folk skal bygge og bo i Sandnes de neste 15 årene. Da fristen gikk ut 1. november 2017 hadde det dukket opp rett over 100 store og små innspill på kommunens bord.

14. mai får bystyret planen til behandling før den sendes ut på høring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway