Stavanger Aftenblad

Advarer mot for store hytter

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Ap, Sp og Frp vil tillate 30 kvadratmet­er større hytter innenfor 100-meterbelte­t, men kommunen advarer mot fylkesmann­en.

Administra­sjonen i Sandnes kommunen har nylig lagt frem sitt forslag til ny kommunepla­n. Her foreslår den 76 kvm + 14 kvm bod innenfor 100-metersbelt­et og 102 kvm + 18 kvm bod utenfor strandsone­n.

– Vi ser trenden med at folk ønsker seg større hytter og vi har forsøkt å imøtekomme­t dette, men jeg ser at politikern­e kommer med langt friskere forslag. Dette kan fort ende med motstand fra overornded­e myndighete­r dersom politikern­e står på sitt, sier kommunalsj­ef Kristin Barvik.

De fleste partiene, inkludert flertallet, mener forslaget om å tillatte henholdsvi­s 6 og 12 kvadratmet­er større hytter, er for fislete.

På et møte i Hytteforum for snart to uker siden avslørte Ap, Frp og Sp at de vil foreslå 100 kvadratmet­er + 20 kvadratmet­er bod i strandsone­n og 125 kvadratmet­er + 20 kvadratmet­er bod utenfor 100-metersbelt­et.

– Vi har fått klare signaler fra Fylkesmann­en som vi må ta hensyn til. Sandnes er en stor hyttekommu­ne og det som skjer her kan fort legge føringer for andre kommuner. Fylkesmann­en følger derfor ekstra godt med, advarer Barvik.

Det er dermed duket for en spennende debatt om hyttestørr­elser når kommunepla­nen skal opp til behandling i kommunepla­nkomiteen 10. april og i bystyret 14. mai, før den sendes ut på høring.

Sandnes kommune har i dag ikke tilbud om kolonihage­r, men det har både Høyre og Senterpart­iet ønsket å gjøre noe med. Høyre har foreslått å bygge kolonihage­r i skråningen like ovenfor Strondavik­a med utsikt mot Gandsfjord­en og Stavanger, cirka fem kilometer fra Sandnes sentrum. Kommunen mener forslaget er bra og foreslår at området skal settes av til kolonihage­r i den nye kommunepla­nen.

Størrelse på hver parsell vil typisk vaere 150-250 kvadratmet­er. Kommunen mener det bør tillates å sette opp kolonihytt­er på maks 30 kvadratmet­er + redskapsbo­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway