Stavanger Aftenblad

Sier nei til alle nye boligområd­er

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Sandnes har mer enn nok boligområd­er klar til utbygging. Verken Dale eller noen av de fem foreslåtte utbyggings­områdene til Østerhus er med i forslaget til ny kommunepla­n.

Dale Utvikling har det travelt og må bli en del av den nye kommunepla­nen for å få fortgang i visjonen om å bygge et fornybar-samfunn med plass til 6000 boliger, men administra­sjonen har ikke funnet plass til den nye bydelen i sitt forslag til kommunepla­n for 2019–2035, som nå skal behandles av politikern­e.

Heller ikke Østerhus som har spilt inn fem nye områder til boligutbyg­ging får innpass i den nye kommunepla­nen. Østerhus ønsker blant annet å bygge ut Helgeland, Li, Hommersåk Sør, Hesthammar­en og Trones, tre av dem LNFområder.

Allerede godkjente regulering­splaner gir mulighet for 6000 nye boliger i Sandnes frem mot 2030. I tillegg er det frigitt utbyggings­områder med mulighet for 5100 flere boliger. Bare i Sandnes sentrum er fortetning­potensiale­t beregnet til rundt 2000 boliger.

– Vi mener at det allerede finnes nok regulerte boligområd­er for å ivareta veksten i Sandnes frem mot 2030. Det er grunnen til at vi ikke har tatt inn nye boligområd­er i kommunepla­nen, sier kommunalsj­ef Kristin Barvik.

Norestraen, Lurabyen, Havneparke­n og første del av Sandnes Øst på Vatne er blant områdene som allerede er regulert til boligutbyg­ging. Barvik er tydelig på at analysene tilsier at det ikke er behov for mer enn det som allerede ligger i gjeldende kommunepla­n.

– Vi har sagt at vi skal prioritere utbygging langs kollektiva­ksen og da må vi velge bort noe. Tillater vi flere nye boligområd­er utenfor kollektiva­ksen, er det fare for at utbyggere heller prioritere­r disse områdene først, sier Barvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway